Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Birgitta Sjöwall i Varberg firade sin 85-årsdag med barn och barnbarn via datorskärm. Bild: Privat
Birgitta Sjöwall i Varberg firade sin 85-årsdag med barn och barnbarn via datorskärm. Bild: Privat

Grattis Birgitta Sjöwall!

Birgitta Sjöwall i Varberg fyllde 85 år den 6 juli.

Det tillhör inte vanligheterna att vi skriver om jubilarer som redan fyllt år men Birgitta Sjöwall får bli ett undantag. Hon fyllde nyligen 85 år och efter att ha drabbats av coronaviruset och blivit sjuk var anhöriga oroliga om det skulle bli något födelsedagsfirande överhuvudtaget.

– Men det blev det! Mamma kryade på sig och vi firade digitalt, berättar dottern Eva Sjöwall.

De tre barnen, Göran, Susanne och Eva, kopplade upp sig till en platta som sonen försett modern med och tillsammans kunde de och deras barn hylla Birgitta på själva födelsedagen.

Hon föddes i Malmö och bodde där fram till 1967 då hon och maken Karl flyttade till Karl Gustav tillsammans med de tre barnen. Där arbetade både hon och maken som lärare innan de 1979 flyttade till Varberg och fortsatte lärargärningen. Karl gick bort 1985. Fram till pensioneringen arbetade Birgitta på Hagaskolan i Varberg. Genom åren hade hon flera klasser med elever med hörselnedsättningar och därför lärde hon sig teckenspråk,

Vid sidan av familj och arbete har Birgitta varit engagerad i flera föreningar och bland annat varit ordförande i Rädda barnen i Varberg, hon har sjungit i körer, däribland Wärökören och Varbergs kyrkokör samt varit aktiv i Rebeckalogen. Resor har varit ett annat stort intresse. Numera är jubilaren mer stillsam och ägnar sig åt att läsa via bibliotekets Boken kommer-service, åtminstone 20 nya böcker i månaden blir det. När hon har ork och lust sjunger hon i kören och innan pandemin slog till besöktes hon flera gånger i veckan av barn och barnbarn.

– Vi firade vår kära 85-åring med sång, blommor och tårta via datorskärm men vi längtar efter att få ses på riktigt igen, säger Eva.