Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Det gick hur bra som helst”

Emma Ekstedt, som fyllde 40 år i lördags, kammade hem två medaljer på hinderlopps-VM i Kanada.

Emma var en av drygt 3000 deltagare från 42 olika länder från hela världen som var med och tävlade i OCR World Championship i Blue Mountains i Kanada i helgen.
Under fredagen kördes ett sprintlopp som är 3 km långt med ett 15-tal olika hinder. Loppet gick, enligt Emma mycket bättre än förväntat och hon tog en andraplats i Mastersklassen, bara drygt 20 sekunder efter vinnaren.

Läs också: 40-årsdag fylld av hinder
– Jag hade inte förväntat mig en sån bra placering, så jag är verkligen superglad och nöjd, säger hon.


Men kanske ännu mer nöjd är Emma efter lördagens 15 kilometer långa och tuffa lopp där hon tog en tredjeplats i sin åldersgrupp.
– Jag har ju dragits med knäproblem de senaste månaderna och hade inte räknat med att kunna springa så bra, även om jag visste att jag var stark och skulle kunna knappa in lite på hindren. Men jag kände ganska tidigt under loppet att detta nog skulle kunna gå bra. Dock trodde jag aldrig det skulle gå så här bra.  Jag är verkligen hur glad och stolt som helst, säger hon.
OCR, Obstacle Course Racing, eller hinderbanelopp är en sport som växer snabbt både i Sverige och i resten av världen och Emma är en av dem som hakat på. Hemma på gården utanför Varberg har hon byggt en egen hinderbana som hon använder för egen träning, men också för träning av andra genom sitt företag Stark Mamma.