Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kreativ. Daniel Brixler gillar att tänka ut lösningar och se resultat av sitt arbete. Han är också en flitig resenär.

Daniel anlände till Anholt inbäddad i is

Grattis! Daniel Brixler från Varberg fyller 40 år på december månads första dag. Men kalaset sparar han till annandag jul.

Daniel Brixler är född och uppvuxen i Väröbacka där hans föräldrar drev taxirörelse. Kanske fick Daniel sitt intresse för bilar redan där. Och när pappan sedan startade bilfirma i Varberg så fick Daniel ofta hjälpa till efter skolan.

Men ändå blev det inte bilar du satsade på när du själv skulle välja framtid?

– Nej, jag blev målare. Vi har målare i släkten också, så jag fick lite inblick i det. Jag gick som traditionell målarlärling för att lära mig yrket, och dessutom har jag jobbat som säljare i färgbranchen i fem år. Där lärde jag mig massor om både färgtillverkning och hur olika färger fungerar.

Vad är det som gör jobbet roligt?

– Det är att man skapar något och ser resultat av vad man gör. Extra roligt är det att kunna hjälpa kunder med lösningar och idéer som de själva inte funderat på. Jag tycker själv det är intressant med inredning och har öga för detaljer och för hur något blir när det blir färdigt.

– Det kan handla om allt möjligt från färg- och tapetval till hur man bäst placerar diskmaskinen – vanligtvis sätter man den på golvet när det kanske vore smartare att sätta den lite högre så att man slipper böja sig så mycket.

Du var med om en ganska otäck olycka för åtta år sedan. Berätta!

– Jag åkte med några kompisar till Anholt i en motorbåt. Temperaturen i motorn steg och jag tänkte att man kunde lösa det genom att låta trycket långsamt pysa ut, som man kan göra med en bil. Vad jag inte tänkte på var att trycket i en båtmotor är mycket högre än i en bilmotor, så när jag försökte öppna ventilen så flög den bara iväg och en tio meter hög stråle kokande vatten sprutade ut.

– Jag fick det heta vattnet på armen och halsen och halva ansiktet men hade på något sätt sinnesnärvaro att kasta mig i havet. Kustbevakningen kom och hämtade mig och jag fördes med ambulanshelikopter till brännskadecentrum i Köpenhamn, där de tvättade bort den döda huden. Det var bland det värsta jag varit med om.

– Men jag klarade mig bra. Läkarna sa att det nog berodde på att jag hoppat i havet direkt och kylt ner kroppen. I dag syns ingenting av skadorna. Men det var lite snopet att den enda gång jag varit på Anholt kom jag på en bår, inbäddad i is.

Vad är det bästa du har gjort?

– Det var nog när jag köpte mitt hus 2010. Ett riktigt renoveringsobjekt, så jag fick verkligen möjlighet att sätta min egen prägel på det, använda mina egna händer och mina egna idéer. Jag ville ha allt klart innan jag flyttade in - erfarenheterna från jobbet har lärt mig att det både blir jobbigare och dyrare att renovera om man samtidigt ska bo i huset. Visst var det många tårar men det har också varit otroligt roligt!

Vad gör du när du är ledig?

– Jag har ett stort intresse för vin och whisky och åker gärna på resor med anknytning till det. Vinintresset väcktes 2008, då jag reste med en vinkunnig kompis till Sydafrika. Resor är över huvud taget något jag tycker om, nu senast var min flickvän och jag i Turkiet.

– Sedan har jag varit med i Round Table, både här i Varberg och på central nivå, i tio år. Men nu när jag fyller 40 så åker jag ut. Såna är reglerna. Det nätverket har gett mig väldigt många nya vänner i hela landet, och även om man nu lämnar organisationen så har man ju vännerna kvar.

Hur ska du fira födelsedagen?

– Min flickvän Christel och jag åker till Malmö och firar. Men sedan blir det kalas på annandag jul med familj och vänner. Det är en bra dag - då brukar många vara lediga.

Vad önskar du dig?

– Att ha familj och vänner omkring mig! Det är det viktigaste.