Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/116

Bonuspappan & Plusmamman – med primadonnan Marianne Mörck

Marianne Mörck började sitt liv på barnhem och har i sommar huvudrollen på Tjolöholms slott.

Marianne Mörck från tv-serien "Bonusfamiljen" blev operasångerska trots att hennes adoptivmamma tvingade henne att först utbilda sig till vårdbiträde.

Marianne Mörck har gjort 50 huvudroller på Malmöoperan och varit med 25 Wallander-deckare. Nu ska hon spela alkoholisthustrun Nille i "Jeppe på berget" och eftersom hon levde i en sådan svår situation i verkligheten i 15 år, ger hon lyssnarna några råd. 

Hon berättar även om sin uppväxt, sin bonusfamilj efter skilsmässan och att hon är beredd på att hennes motspelare på Tjolöholms slott, Claes Malmberg, inte alltid kommer att hålla sig till manus.

LÄS MER: Komisk musikal med mörk underton

Efter veckans artikel i FN:s barnkonvention, som handlar om ett väldigt aktuellt ämne, pratar vi om föräldrar som ger sina minderåriga barn alkohol till festerna på skolavslutningen och funderar på svärföräldrarnas roll i bonusfamiljen.

Hur känns det om ens föräldrar fortsätter att ha kontakt med ens ex, när man har bildat en bonusfamilj med en ny man/kvinna?

Hör gärna av er till oss via Facebook, Instagram eller mejl: [email protected]

LÄS MER: Kändisar gästar halländsk familjepodd

Bonuspappan & Plusmamman är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer. Den skapades av Maria Åkesson och Martin Erlandsson i Varberg sommaren 2017. Musiken är skriven av Karin & Marcus Bodin och framförd av CC Campers (delar av låtarna ”Rent a tent” och ”Texans are forever”, från 2001).

Här hittar du tidigare avsnitt av podden

Läs mer (inloggning krävs): Maria & Martin lever i en bonusfamilj