Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anita Olofsson på Solvikens minigolfbana i Apelviken.  Bild: Anders Eriksson
Anita Olofsson på Solvikens minigolfbana i Apelviken. Bild: Anders Eriksson

Anita Olofsson 1944-2020

Mamma föddes i Borås 1944 med efternamnet Karlsson. Hon växte upp och gick i skolan i Frillesås. I familjen fanns förutom mamma sex syskon.

Hon började arbeta som 15 åring på Frillesås Handelsträdgård där hon fick plocka tomater och rensa nejlikor. Hon jobbade även i unga år som springflicka i Harry Jönssons snabbköp på Södra vägen i Varberg. Många minns säkert Knut Stålbrands senapsgula korvkiosk på Varbergs torg. Här serverade mamma hamburgare och korv med mos till hungriga torgbesökare på sjuttiotalet. Ett arbete som hon trivdes bra med.

Vi barn minns den här tiden när vi fick hälsa på i kiosken. I en doft av stekos och rykande pulvermos fick man sitta på en pall bakom mamma och käka varm korv med bröd och dricka kall Pucko. Underbara minnen från en lycklig tid.

Bästa jobbet enligt mamma var när hon jobbade på innegolfen i Nöjesparken i Varberg. Det var kontakten med människor som gjorde jobbet roligt och meningsfullt. Under många år arbetade både mamma och hennes make Elvert på minigolfbanan på Solvikens camping i Apelviken. Det var det vänliga bemötandet och den uppriktiga viljan att hjälpa som gjorde att mamma uppskattades av dem som mötte henne.

Mamma hade ett stort intresse för sömnad och handarbeten. Hon arbetade även ett tid som sömmerska på Taigas arbetskläder i Varberg. Hon kände ett stort engagemang för hjärt- och lungfonden där hon under flera år deltog i olika aktiviteter. Mamma var nyfiken på livet och hade lätt för att lära sig nya saker. Hon var omtänksam och hade en härlig humor. Hon var en kämpe och tog sig igenom utmaningar och svåra stunder. Hon var kärleksfull och ett stöd för sin familj. Vi är tacksamma och stolta över att hon är vår mamma. Vi kommer sakna henne oändligt och älska henne för evigt. Vi ses igen!

Med kärlek från hennes barn: Magnus Eriksson, Göteborg Anders Eriksson, Lerum Maria Jähnke, Varberg Torbjörn Olofsson, Varberg