Matgalen 24-åring fick jobba på Noma

Han har plockat och rensat myror och vitmossa med pincett. Efter tre månader på en av världens bästa restauranger känner sig Carl Kindblom redo att möta matgästerna i Falkenberg och Skrea.

ANNONS
|

Carl kallar sig själv för en matgalen 24-åring som nyligen upplevt sitt livs största äventyr. Att praktisera på världsberömda restaurangen Noma i Köpenhamn. De tar in ett tiotal varannan månad, men få klarar av att stanna hela praktiktiden.

– Man får jobba gratis i tre månader. Men det var det värt, menar Carl Kindblom.

Han är uppvuxen i Mossebos skogar utanför Tranemo i Västergötland, precis på gränsen till Småland och bara några mil från Halland. För tre år sedan flyttade han till Falkenberg.

– Matintresset har alltid funnits i familjen. Pappa är jägare och kom hem med mycket vilt. Både han och mamma gillar att laga mat. För min del började det nog när jag var 12 år. Jag fick praktisera på min kusins lunchrestaurang i Karlstad och jobbade med allt möjligt där på loven.

ANNONS

Intresset förde honom till hotell- och restaurangprogrammet på Almåsgymnasiet i Borås. Under tiden där jobbade han på flera av stadens restauranger innan det var dags att dra vidare.

– Jag har inte bara jobbat med mat utan även som bartender. Det är roligt och jag vill jag lära mig mer och ta in alla smaker från baren in i köket, och tvärtom.

Men det är restaurangbranschen han brinner för.

– Att laga och servera mat är mitt sätt att göra människor glada. – Jag ser inte mig själv som en mästerkock, men jag är kär i restaurangbranschen. Min bästa stund på dagen är att ta ett varv i restaurangen, prata lite med gästerna och känna att alla är tillfreds. Det är underbart!

Carl Kindblom

  • Ålder: 24 år.
  • Bor: Lägenhet i centrala Falkenberg.
  • Yrke: Kock/bartender.
  • Familj: Flickvännen Sandra och hunden Hilton (chihuahua).
  • Intressen: Mat och dryck, extremsporter, träna, träffa vänner, resa.
  • Favoriträtt att laga: Grillat och barbecue. ”Det är därför jag har sökt mig till Aska”.
  • Framtidsdrömmar: Öppna egen restaurang på svenska västkusten och en utomlands, gärna i Spanien.
ANNONS