Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Live-tv: Följ tigerungarna

Här kan du följa de nyfödda tigerungarna på Nordens ark dygnet runt!

Nordens Ark har fått tre nya amurtigerungar - igen. Den nyfödda tigertrion kommer att visa sig i hägnet tillsammans med sin mamma till sommaren. Men du kan redan nu följa dem dygnet runt här på hn.se!

Amurtigern är världens största kattdjur och det i dag finns det färre än 500 tigrar i det fria. I mitten av april föddes det tre nya små ungar på Nordens Ark. Vilket kön de har är inte känt än men en veterinärundersökning bekräftade att de är runda, varma och har lätt att dia.

Men Nordens Arks besökare får vänta ett tag till innan nytillskottet kan beskådas. Först till sommaren kommer tigerungarna att synas i hägnet tillsammans med sin mamma.

- Vi vill inte störa mer än nödvändigt till en början, säger Lena Lindén, vd på Stiftelsen Nordens Ark

Det är andra kullen som honan har fått på Norden Park. Förra trion föddes för två år sedan

- Med tanke på hur viktig vår avelshona är för bevarandeprogrammet är det glädjande att hon återigen fött tre ungar. De ungar som föddes 2013 placerades i höstas på parker som ingår i det europeiska avelsprogrammet, berättar Lena M Lindén.

Honan kom till Nordens Ark 2007 och är rankad som nummer ett i det europeiska avelsprogrammet. Hon anses som särskilt värdefull eftersom hon är född i det vilda. Tigermamman hittades övergiven i en vägren nära Vladivostock i Ryssland. Troligen hade hennes mamma blivit skjuten av tjuvjägare. Hanen föddes i en tysk djurpark och kom till Nordens Ark 2012.