Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.


   <strong id=Picknick vid Ankaret. Jessica Gramkou-Witt, Diana Kobel och Linnéa Lindell provsmakar picknickpåsarna de komponerat ihop för varbergarna i sommar. ">
Picknick vid Ankaret. Jessica Gramkou-Witt, Diana Kobel och Linnéa Lindell provsmakar picknickpåsarna de komponerat ihop för varbergarna i sommar.

Lista: Fem bästa platserna för picknick i Varberg

Under några år har gänget på ICA Kvantum i Varberg slipat på den perfekta färdiga picknickpåsen. När nu semesterperioden drar igång och sommargästerna anländer vill de dessutom passa på att tipsa om stadens bästa picknickplatser. Åtminstone om kallskänkorna själva får välja.

Det finns såklart massor med fina platser för picknick runtom i kommunen men de allra bästa ligger – såklart – vid havet. Det tycker ICA Kvantums kallskänkor, Linnéa Lindell och driftledaren Diana Kobel, när de tillsammans med färskvaruchefen Jessica Gramkou-Witt provsmakar årets picknickpåsar – i rätt miljö.

– Det finns många här i Varberg som av olika anledningar vill ha färdiga måltidslösningar och då tycker vi att det är roligt att ta fram ett par somriga alternativ för picknick. Varje sommar ser vi att fler och fler beställer våra påsar, berättar Jessica.

– De innehåller allt från goda dessertostar till en fräsch mangosallad.

För naturens bästa packas picknickmaten numera i bambulådor som fungerar utmärkt att äta ur direkt. På så sätt hoppas de se mindre av engångstallrikar och liknande som ligger och skräpar i parker och vid havet.

– Varberg är en fantastisk picknickstad. Folk dras till vatten och så har det varit i alla tider. Då är det också viktigt att vi håller det snyggt, säger Diana.

ICA Kvantums picknickpåsar är redo för sommaren.
ICA Kvantums picknickpåsar är redo för sommaren.

Här listar hon, Jessica och Linnéa de fem bästa platserna för picknick i Varberg.

1. Ankaret

Badplatsen Ankaret ligger längs med strandpromenaden alldeles intill Kärleksparken (som också är ett bra picknickställe, särskilt för den som söker skugga). Vid Ankaret finns klippor som är perfekt formade för picknickfiltar.

– Varma sommarkvällar är det fullt med folk här som sitter och äter medan de väntar på solnedgången, berättar Linnéa.

2. Subbe Fyr

Den snart 90 år gamla fyren visar inte bara den säkra vägen genom Kattegatt. Den lockar även människor som gillar att bygga stentorn.

– Här kan man sitta precis intill fyren. Det låter som en klyscha men det är en magisk plats, säger Diana.

3. Södra fästningshörnan

Mer ös och mer folk är det på den stora gräsytan direkt söder om Varbergs fästning. Här anordnas ofta konserter, andra dagar går grillarna varma.

– Det är alltid några här som spelar kubb eller brännboll. Om man vill träffa människor så är detta en väldigt bra plats, säger Linnéa.

– Och vill man ha något gott till grillen så har vår köttavdelning tagit fram en hel del nya färdigmarinerade godsaker, som BBQ-burgare, padrons, majs och sparris, flikar Jessica in.

4. Engelska Parken

Bara 400 meter från ICA Kvantum i centrala Varberg ligger denna välskötta park. Ett stort grönområde, mitt i staden.

– En perfekt oas för en spontanpicknick, eller kanske bara en glass. Det är lätt att man smiter in här när man passerar förbi. Här finns även bänkar för den som föredrar det, säger Diana.

5. Hemma på golvet

Om det nu mot förmodan skulle vara så att den svenska sommaren bjuder på regn och starka havsvindar kommer Linnéa med ett lite mer udda tips.

– Att rulla ut picknickfilten på vardagsrumsgolvet är mycket mysigare än vad man tror. Och vart man än ska kan man ta med sig en picknickpåse, påminner hon.

Tips till picknick-filten

En påse picknick i det gröna

Grönkålssallad med valnötter, rödkåls-

sallad, västerbottenpaj, quinoabiff,

St. Agür, brie, körsbärstomater, vindruvor, melon, knäckebröd, stenugnsbakat bröd och chokladmynt med hasselnötter från Kvantumbageriet.

En påse picknick i solen

Pastasallad mangochutney, kycklingspett, västerbottenpaj, mangosalsa, gongonzola, tallegio, körsbärstomater, vindruvor, melon, knäckebröd, stenugnsbakat bröd och chokladmynt med hasselnötter från Kvantumbageriet.

Beställ via ica.se/kvantumvarberg minst två dagar före upphämtning i butik.

Vill du komplettera din picknickpåse?

ICA Kvantum Varberg har ett stort sommarsortiment som passar perfekt till picknicken, till exempel:

  • Färdigmarinerat kött så som BBQ-burgare samt såser och marinader från vårt kök.
  • Wrap med kyckling, Wrap med falafel, wrap med lax.
  • Räksmörgåsar, stora och små.
  • Baguetter med räkor, rostbiff, skagenröra eller kyckling.
  • Olika sallader som pastasallad med kyckling, pastasallad med räkor, couscoussallad med morotsbiffar, grekisk pastasallad, bulgursallad med kyckling och lyxig bulgursallad.
  • Du kan även plocka ihop din egen sallad i salladsbaren.
  • Om ni inte är så många kan ett alternativ vara att beställa en av våra goda plankor. Då kommer den på ett bagassefat och tar man med papperstallrikar, bestick och dryck är picknicken komplett.