Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Patrik Larsson i Boiströjan 2006.

Larsson skrev på för tre år

Varbergs Bois FC välkomnar en gammal bekant som första nyförvärv. Patrik Larsson återvänder till den klubb som han lämnade 2007. – Jag längtar redan till försäsongsträningen, säger den 27-årige anfallaren.

Patrik Larsson har under sju års tid spelat 154 Superettan-matcher, varav 97 från start. Sammanlagt har han 25 mål på sitt konto.

Nu har Falkenbergs-killen, som de senaste tre säsongerna tillhört Ängelholms FF, tecknat ett treårskontrakt med division 1-nykomlingen Varbergs Bois.

– Jag har haft att välja på, men det var inte den ekonomiska biten som gjorde att jag valde Bois. Laget känns väldigt intressant, sen att vi får komma hem var en viktig bit i det hela. Det gäller att tänka på framtiden, säger Patrik och syftar på sambon Sofie och dottern Estelle, nio månader.

Familjen bor i Falkenberg men Patriks moderklubb Falkenbergs FF fanns aldrig med i bilden.

– Nä, jag har inte haft någon dialog alls med dem i år. Som sagt, jag kunde ha väntat längre på andra erbjudanden men det hade inte spelat någon roll. Jag ville bestämma mig så fort som möjligt. Bois har varit otroligt proffsiga hela tiden. De har förklarat att de vill ha mig under en längre tid.

Inför den här säsongen opererades Patrik (ljumsken och magen) men det stör honom inte längre.

– Jag hoppas att det mesta är borta nu och att jag är skadefri när Bois börjar sin resa.

Lagkaptenen Fredrik Björk och målvakten Peter Dahlberg har ritat på nya kontrakt. Patrik ser fram emot en återförening med dessa och inte minst med David Antonsson, som vann skytteligan i division 2.

– Svårt att säga vad vi kan åstadkomma. Det är ju fler forwards än jag och David och det gäller att vi har en bred trupp. Om vi ska nå Superettan inom en treårsperiod tror jag inte det bara är nästa år som man ska lägga krut på, utan man får bygga vidare på ett sunt sätt.

För Bois är det här en drömvärvning.

– Patrik har skrivit på för tre år och förhoppningsvis ger det en indikation på vad vi vill med den här satsningen, säger förre Bois-målvakten Kristian Gustavsson, som tillsammans med en annan ex-Boisare, Johan Winroth, nu sitter i klubbens Elitutskott.

Under 2,5 säsonger spelade Kristian själv med Patrik.

– Det är en fantastiskt bra fotbollsspelare och vi räknar förstås med att han ska göra några mål i den här serien. Vi vet vad Patrik kan och att han brinner för det.

Civilt jobbar Johan Winroth som divisionschef på Derome Byggvaror, och det är ingen nackdel.

– Med tanke på Johans position har väl Patrik insett potentialen med våra kontakter. Sen om det blir jobb där eller hos någon av våra andra kontakter står väl skrivet i stjärnorna, säger Kristian Gustavsson.

Offensivt sett känner nu Elitutskottet att man inte behöver lägga så mycket krut då Larsson anlänt.

– Om jag säger så här, vi kommer inte springa ihjäl oss efter någon. Framåt är vi för tillfället nöjda, säger Kristian.

Det jobbas fortfarande på Daniel Karlsson, backen från Jönköping Södra.

– Statusen är väl densamma som tidigare. Bollen ligger hos Daniel.