Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Krock mellan bil och lastbil stänger E6

Norrgående körfält på motorvägen E 6 stängdes av helt vid Hallandsåsens fot på norrsidan efter att en lastbil och personbil kolliderat. En personbil ska ha kört in i en lastbil bakifrån.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades kvart över två på tisdagseftermiddagen till E 6 vid Östra Karup efter en olycka där en personbil och en lastbil kört ihop. Olyckan skedde söder om trafikplats Östra Karup och ska ha orsakats av att personbilen kört in i lastbilen bakifrån.

Trafiken leddes om uppe på åsen och på motorvägen var båda norrgående körfält avstängda under räddningstjänstens arbete, sanering av platsen och bärgning av fordon. Räddningstjänsten fick ta loss en person som klämdes fast vid olyckan. Föraren till personbilen och en passagerare fördes från olycksplatsen med ambulans. Olyckan skapade initialt långa köer enligt HD 

I nästan två timmar fick norrgående körfält vara helt avstängt för trafik innan ett körfält kunde öppnas upp. Sen eftermiddag räknade trafikverket med att trafiken kunde flyta på som vanligt förbi platsen igen.