Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jeanette Alexandersson planerar och plockar ut detaljer inför en moodboard. Till höger syns en del av loungen till PDL i Falkenberg.

Konsten att få en röd tråd i vilken färg som helst

För Em Home är styling grundpelaren i det dagliga arbetet. Att hela tiden vara uppdaterade på det senaste är viktigt, inte minst för att kunna erbjuda hjälp till de företag och privatpersoner som vill ha hjälp med just styling.

Intresset för styling i våra hem växer allt mer. Med mängder av inredningsprogram på tv och tidningar med inspirerande inredningsreportage går det knappt att undvika vikten av styling. Och när möblerna går att utforma precis som man vill, in på minsta detalj, kan man verkligen få det att se ut precis som man vill där hemma. Men för vissa känns det som en djungel. Därför ser Jeanette Alexandersson på Em Home möjligheterna att hjälpa till med styling som nödvändiga nu.

– Förr så var det kanske en grupp med lite yngre medvetna som ville ha det stylat på något speciellt sätt hemma. Idag är det otroligt mycket bredare. Många soffor ska designas speciellt efter kunden, vilket ger ett fantastiskt resultat med tanke på de valmöjligheter vi har idag, berättar hon.

Jeanette Alexandersson, är inte bara ägare till Em Home-butiker i Varberg, Borås, Heberg och Halmstad. Hon är även stylist och har de senaste åren jobbat med mängder av privatpersoner, mäklare och företag som vill ha hjälp att få till den där extra touchen på sin inredning. Nyligen fick hon möjligheten att arbeta tillsammans med PDL Center i Falkenberg. Ett väldigt lyckat och uppskattat samarbete.

– Padel har ju verkligen exploderat i Sverige och det känns lite som att ”alla” spelar idag. Samtidigt har det blivit något mer än bara en sport. Det har verkligen blivit ett sätt att umgås på. Och det var någonting som grundarna av PDL i Falkenberg ville ta vara på när de bad mig att inreda en loungeavdelning hos dem. En avdelning för spelare att kunna slappna av efter en match och umgås även vid sidan av planen.

Efter lokalerna i Falkenberg fick Jeanette uppdraget att inreda Sveriges största Padelcentrum i Stockholm. Och fler har det blivit.

– Ja nu har vi inrett i snart hela Sverige. Från Malmö till Umeå, Västerås, Sisjön och Brämhult. Så det har blivit en hel del. Det är superkul! Så går man dit och spelar padel ser man skylten där det står ”Lounge By Em Home”.

Liknar styling för privatpersoner

Åsa Kristiansson bästa stylingtips: Tänk och utgå alltid från dig själv och vad du gillar när du väljer möbler.
Åsa Kristiansson bästa stylingtips: Tänk och utgå alltid från dig själv och vad du gillar när du väljer möbler.

Precis som vid styling för privatpersoner, eller mäklare inför försäljning, så är det viktiga att hitta en röd tråd i inredningen, menar Jeanette. Hos PDL blev den röda tråden orange. En färg hon plockade upp i detaljer, mattor och kuddar i soffan. Och just den röda tråden menar hon är viktig att hitta, då det där lilla extra ofta blir pricken över i:et, även när man stylar hemma.

För Åsa Kristiansson, dekoratör och butikschef på Em Home i Heberg är det viktigaste att hitta möbler som man känner sig bekväm med hemma. Sedan 2001 har hon gett stylingtips i butiken till privatpersoner eller varit hemma hos kunder för att hjälpa till inför en försäljning.

– När vi åker hem till någon för att hjälpa till inför till exempel en försäljning kan det betyda att vi antingen utgår från de möbler som redan finns, eller så stylar vi upp med helt nya möbler och detaljer. Det är lätt för många att bli hemmablinda inför en försäljning och där kan vi verkligen hjälpa till.

Både Jeanette och Åsa lyfter framförallt fram Em Homes stora sortiment som en fördel när det kommer till deras styling

– En styling är alltid unik och mycket handlar om att ta vara på den själ som finns på en plats för att lyckas sätta en unik prägel på det. Att vi har så mycket att välja på hjälper oss otroligt mycket, berättar Åsa Kristiansson.

– Det är ju otroligt viktigt med sin hemmamiljö det är när man kommer hem man ska må som bäst och där ska det finnas ett lugn. Man ska sitta gott och man ska sova gott. Det hjäper vi er gärna med, avslutar Jeanette Alexandersson.