Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Skoj om porr. Linnea Höök, Jonathan Björck, Oscar Linder och Jack Niklasson kör låten Internet is for porn från musikalen Avenue Q.

Kavalkad av musikalhits sjungs på Varbergs teater

På lördag har andra omgången av Best of Broadway premiär på Varbergs teater. Med över 30 nummer och två timmars show är det bråda dagar för Torbjörn Svahn och hans ensemble när de repeterar.

De 19 sångarna på scen har i stor utsträckning fått välja vilka sånger de vill framföra. I Pontus Thorilds fall blev det karaktären Emcee från Cabaret och dennes kärleksförklaring till en gorilla (vilket egentligen är en högst allvarlig sång om rasism).

– Det rör sig inte om någon skönsång, snarare tvärtom, jag valde den mer eftersom jag tycker att Emcee är en rolig karaktär att spela på scen, säger han.

Fantomen på operan, Wicked, Cats, The book of Mormon, Hair, Hairspray, Chess, Rent... Listan kan göras väldigt mycket längre och det råder ingen brist på tänkbara låtar för musikalgänget.

Linnea Höök spelar bland annat med den frustrerade handdockan Kate Monster från Avenue Q som sjunger i ”The internet is for porn” från samma musikal.

– Det är lite speciellt, man måste synka sig själv med dockan och spela två personer på samma gång. Man får lite träningsverk i handen, men annars är det kul, säger Linnea.

Som regissör har Torbjörn Svahn haft sista ordet i vilka sånger som faktiskt kommer med i den slutliga föreställningen. Bara några låtar har fått vara kvar från förra uppsättningen av Best of Broadway, som spelades i maj på teatern.

– Det ska vara nummer som tilltalar väldigt många, låtar som folk känner igen och sådana som vi tycker att de borde känna igen. Problemet med en sådan här föreställning är om det blir för många ballader och tempot blir för segt, säger Torbjörn Svahn.

Ett par ballader utlovas dock, bland annat ett stycke från Les Misérables samt I don’t know how to love him (från Jesus Christ superstar).

När HN hälsar på under onsdagen har ensemblen repat in 33(!) låtar, men med några dagar kvar finns det fortfarande plats för justeringar enligt ensemblen.

– Vi tycker helt enkelt att det här är lite för roligt. Dels är det kul med blandningen av sånger men också att många tar chansen att köra sina favoritnummer, säger Johanna Svensson som assisterar Torbjörn Svahn med uppsättningen.

Best of Broadway spelas på kvällarna den 18-19, 22-26 och 29-31 juli. Den 25 juli ges även en konsert under eftermiddagen.

Föreställningen varar i ungefär två timmar med paus på 20 minuter.