Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

”Jag vill kunna le mitt största leende någonsin”

För många finns det en dag med ett datum viktigare än andra. För Victoria närmar sig den dagen med stormsteg. Bröllopsdagen. Men ätstörningar har lett till sämre tänder och en ovilja att le, något hon nu åtgärdar med professionell hjälp.

Nyss hemkommen från möhippan berättar Victoria Lindberg, 28, glatt om framtiden.

– Jag ska gifta mig i Marbella i september så när mina vänner kidnappade mig för möhippan redan i april blev jag jättechockad! Mina tjejkompisar tog mig faktiskt till Dubai, vilket var helt fantastiskt! 

När Victoria var yngre hade hon ätstörningar som orsakade stor skada på hennes tänder. I takt med att hon blivit äldre har hon velat åtgärda det hela och nu, när ett bröllop nalkas, tog hon tag i det på riktigt.

– Det handlar ju om att jag såklart vill ha vackra tänder i grund och botten. Men det är ju också så att giftemålet är en stor dag. Det kommer tas mycket bilder och jag vill kunna känna att jag är nöjd med mitt leende. Ett leende och tänderna gör extremt mycket för en själv och ens utseende. Det kommer vara mycket skratt på bröllopet så det har jättestor betydelse givetvis. 

Först reglering – sen fasad

Just nu befinner sig Victoria i processen av att genomföra en tandreglering, – något som görs innan det blir dags att sätta på fasader. Med hjälp av Invisalign, som i sin tur är två nästan osynliga borttagbara tandskenor – specialtillverkade för Victorias tänder, förbereds tänderna inför fasaderna. Tandskenan byts ut varannan vecka och lite i taget når man slutresultatet. Tillsammans med konsultation med tandläkare så kommer man fram till hur man går till väga för att rätta till tänderna.

– Det blir så lite skada som möjligt på mina tänder om man gör på det här sättet. Vi utgår från hur jag vill att mina tänder ska se ut. Inte hur de såg ut en gång i tiden. Och just nu känns det så bra. Det har ju inte bara att göra med det estetiska. Det är inte bara en estetisk förändring för mig. Det finns ju en bakgrund till att det blivit som det blivit och att nu kunna sätta punkt för det som varit och lämna det bakom mig.

Fasaderna, som är tillverkade i porslin, kommer att klistras fast på tänderna efter att de hamnat på plats efter tandregleringen. Och eftersom att de är specialtillverkade så är dem precis så som Victoria vill ha det. 

– Det handlar inte om att återställa det som en gång var, utan det handlar om att få det jag vill. Jag kommer ju att ha förbättrat helheten nu när jag får en vacker, jämnare tandrad. När det väl är klart känns det som att jag aldrig kommer vilja sluta le, säger Victoria och skrattar till.

Utgår alltid från det individuella

Marcus Dagnelid är tandläkare, specialist i oral protetik, klinikchef och VD på Falkenbergskliniken. Han menar att det är otroligt viktigt att alltid utgå från den enskilda individens önskemål när det kommer till den estetiska tandvården.

– Och samtidigt bevara det naturliga i ett leende. Många gånger kan en behandling vara mycket enklare än vad kunden tror och något som man dragit sig för att söka vård för blir plötsligt möjligt.

Läs mer om estetisk tandvård hos oss på Falkenbergkliniken

– Vi ser alltid till att ligga i framkant vad gäller både diagnostik- och behandlingsmetoder där vi med spetskompetens kan lösa alla typer av behandlingar på plats i Falkenberg, avslutar Marcus Dagnelid.

Följ Victorias resa här