Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen står still på Hedevi när dansfesten är igång

– ”Köp en lott sa jag till arrangörerna. Vilket väder!” utbrister Olle Jönsson, Lasse Stefanz stora stjärna, i en paus efter tv-inspelning med Rickard Olsson, soundcheck och autografskrivning.

Hedevi är sig inte likt. Ett stort tält med trägolv rymmer en stor scen och en massa danslystna fötter. En bit bort är ett annat tält rest. Där kan den som dansat sig törstig och hungrig få sig en bit. Den stora gräsplanen är fylld med bänkar och bord. En radda med bajamajor står på rad och som en kuliss direkt från verkligheten reser sig ståtliga granar en bit bort.

Peter Strandberg som för andra året i rad arrangerar ” En kväll i juni” rör sig snabbt mellan artister, kassapersonal, entrévakter och andra inblandade. När han inte pratar i sin komradio, ringer hans mobil.

– Det är mycket som ska stämma såhär strax innan allt drar igång, säger Peter Strandberg. Han räknar med lika mycket folk i år som förra året, cirka 4 000 personer på två dagar.

Lasse Stefanz, Arvingarna, Lars Kristerz, Anne Nordsti, idel välända namn i dansbandskretsar ska spela upp för publiken som i många fall är långväga. Patricia Johansson har kommit till Ullared från Dals Långed. Hon är här med sina kompisar, precis som förra året. Dragplåstret är Lasse Stefanz.

– Deras låtar, de går direkt till hjärtat. Jag kan inte sitta still. Jag har följt dem i 20 år och har en hel vägg i vardagsrummet som är täckt med bilder på dem, säger Patricia Johansson som just investerat i en ny t-shirt med favoritbandets logga på bröstet.

Birgitta Grann och Leif Karlsson har kört från Vänersborg och ska åka tillbaka när spelningen är över. Birgitta tar mod till sig och ber om tre autografer när Olle Jönsson kliver upp på scenen för att göra ett soundcheck.

– Det är hans röst. Han sjunger så bra. Jag har köpt flera skivor med Lasse Stefanz.

Innan dansen riktigt börjar tar Roger Krantz och Alice Andersson några turer.

– Jag är nybörjare. Roger lär mig förklarar Alice tar nya steg i dansens virvlar.

Bild: Lena Strömberg
Bild: Lena Strömberg
Bild: Lena Strömberg
Bild: Lena Strömberg