Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IF Norvalla tar sig an Böljan Falkenberg i division 4 Halland. En match som har stor betydelse för båda lagen.
Emil Hentilä och IF Norvalla har efter den tunga starten fått vind i seglet och är obesegrad i de tre senaste matcherna. Bild: Privat

IF Norvalla hoppas förlänga sviten mot Böljan Falkenberg

Fem raka förluster. Säsongsinledningen för Norvalla i division 4 Halland var ruggigt tung. Men nu andas laget en optimism inför den dramatiska avslutningen.

Den uppskjutna fotbollssäsongen som spelas som enkelserie i division 4 Halland ställde till det för många lag, däribland IF Norvalla.

– Det var lite för lång väntan och förväntningarna hann att byggas upp. När vi kom igång var det någon slags övertändning, säger Emil Hentilä, spelare i Norvalla.

Förlorade de fem första matcherna i division 4 Halland

Premiären mot Åsa IF slutade 0-6.

– Det var på förhand den tuffaste matchen på hela säsongen. Där förväntade vi oss inte att ta poäng. Men när det blev fler och fler förluster var det svårt att studsa tillbaka.

Trendbrottet, ett efterlängtat sådant, efter fem raka nederlag, kom mot Kvibille.

– Vi hade det lite på känn i matchen innan mot Tölö. Vi ledde med 2-0 i paus, men tappade till 2-3. Mot Kvibille så släppte det. Det var otroligt skönt. Vi fick tillbaka lite självförtroende. Vi tog med oss känslan att vi kan göra mål och nästintill inte få ett skott på eget mål. Alla har växt, säger Hentilä om 6-1-segern.

Norvalla ligger på nedflyttningsplats

Därefter har laget kryssat två gånger om. Men trots den positiva trenden ligger laget på nedflyttningsplats. På söndag väntar Böljan Falkenberg på hemmaplan, en match som Hallands Nyheter livesänder.

– Fokus ligger på att inte släppa in mål. Mål framåt vet vi att vi kan göra. Det är viktiga poäng att spela om och vi måste vinna för att klara oss kvar. Vi satsar på att ta nio poäng på tre matcher.

Böljan Falkenberg ligger femma och har två poäng upp till kvalplatsen efter den suveräne serieledaren Tölö.

– Vi går in med en ödmjuk attityd och vetskap om att vi kan göra det. Hade vi gått nollade hade varit betydligt svårare, avslutar Norvallaspelaren.

TV: Se matchen mellan Norvalla och Böljan Falkenberg