IF Böljan Falkenbergs Linnéa Nilsson räddade många vassa avslut under fredagens match mot IS Halmia – och höll nollan. Bild: Krister Andersson

IF Böljan höll nollan i mållös match mot IS Halmia

Det blev en jämn match när IF Böljan Falkenberg tog emot tredjeplacerade IS Halmia på Falcon alkoholfri arena på fredagskvällen. Säsongens första hållna nolla gav en viktig poäng till de blåklädda.

|

Böljan Falkenberg klev in på Falcon Alkoholfri arena med tre raka matcher utan seger i ryggen. Men trots viljan att vända den negativa trenden blev det en första halvlek utan några skarpa målchanser. Sofia Eliasson, som efter dryga halvtimmen spelad drog på sig ett gult kort, gjorde en handfulla oerhört vassa insatser men maratonlöpningarna räckte inte för att göra hål på Halmia.

För även tjejerna från Halmstad var revanschsugna, som innan den senaste 0-2-förlusten mot Mariebo satt på en vinstsvit på sex matcher. De rödklädda var under den första halvtimmen, med några få undantag, det mer spelförande laget. Trots en jämnare matchbild under den sista kvarten stod resultattavlan på 0-0 i halvlek.

Flera målchanser i andra halvlek

En händelsefattig och ofarlig första halvlek skulle komma att ersättas av desto fler spel mot mål i andra halvlek.

Halmias Elin Hansson gjorde, knappt tio minuter in i andra halvlek, ett försök till avslut men som hamnade rakt i händerna på Linnéa Nilsson. Kort därefter spelade Böljan till sig lagets andra hörna, som enkelt rensades bort av kvällens gäster. Halmias första hörna, i matchminut 58 och som nickades tätt utanför, blev matchens dittills farligaste målchans.

– Till slut sätter de ju sina chanser. De har två riktigt bra chanser, men vi har lite marginaler med oss, sade tränare Lars Johansson efter matchen.

En kvart senare fick Halmia ett drömläge men även den bollen sköts utanför. Och där någonstans tog Halmia åter spelet i tryggt förvar. Böljans försvar fick stoppa avslut efter avslut och Linnéa Nilsson insats i mål blev avgörande i den här matchen.

– Det känns fint kan jag säga. Första nollan för i år känns extremt gött. Speciellt när vi möter ett topplag. Jag kände att jag lite flax på vissa, lite tur. Men tur ska man ju ha någon gång med, sade Linnéa Nilsson.

Säsongens första hållna nolla

Men den mållösa matchen till trots: 0-0-resultatet innebar en välbehövlig poäng för hemmalaget.

– Det är en riktigt bra poäng vi får med oss. Jag hade gärna tagit tre, men det är en fantastiskt bra poäng. Vi hade maximal utdelning i dag, sade Lars Johansson och tillade:

– Vi behöver trepoängare för vi ligger fortfarande under strecket, men det här är en seger för tjejerna rent moralmässigt.