Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

UF-företagare. Frida Strömqvist sminkar sina kunder inför festkvällar och bröllop.

I kväll hålls gala för unga entreprenörer

I kväll är det dags för Varbergs första UF-gala. Det bjuds på mat, musik och prisutdelning till bästa företag. Frida Strömqvist är en av företagarna som kommer vara på plats.

– Jag tar det här på väldigt stort allvar. Jag har varit med i varenda tävling, stått på torget och delat ut flyers och satt upp affischer, säger Frida Strömqvist.

Hon har valt att sälja en tjänst i stället för en produkt, nämligen sminkningar. Under gymnasiet startar många elever ett företag som en del av utbildningen, i samarbete med Ung Företagsamhet.

I dag blir det gala på Varbergs Sparbank för att kora vinnare i flera kategorier, bland annat årets affärsidé. Det är första gången som galan hålls och även första gången det UF-företagen uppmärksammas lokalt.

– Vi kände att vi behövde göra en bra avslutning för UF-företagen. Men det är också en del i utbildningen, att mingla och utvidga sitt nätverk, säger Pär Wiik som är skola/arbetslivsutvecklare på kommunen.

För Frida Strömqvist har det blivit en chans att prova på sin företagsidé om att arbeta som makeupartist. Erfarenheten har gett mersmak och hon vill fortsätta även efter att hon tagit studenten i juni.

– Jag har redan kunder inbokade till i sommar, säger hon.

Det är inte bara sin sysselsättning framöver som Frida Strömqvist har hittat genom att starta företag i skolan.

– Det har hjälpt mig att bli mer vuxen och jag klarar mig bättre i sociala sammanhang. Nu vågar jag gå på näringslivsfrukostar själv, säger hon.