Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hur fungerar online betting?

Det mesta av all betting sker i dagens läge på nätet och den största delen av det är på olika sportevenemang. De mest populära sporterna att spela på i Sverige är fotboll, ishockey, handboll, tennis och golf - men det finns även stora evenemang som är populära i andra länder som det går att spela på.

Det går egentligen att betta på nästan allt inom sporten som då Formel 1, baseball, volleyboll eller varför inte spela på utgången av en boxningsmatch.

Inte alla känner till att man även kan betta inom politik eller tävlingar inom underhållning. Utbudet på detta skiljer sig naturligtvis åt beroende på vad som händer runt om i världen, men populära tillställningar att betta på finns det gott om. För att se hela utbudet kan du besöka Expekt betting och surfa runt och se ifall du hittar något trevligt evenemang att satsa några kronor på. Kanske något att göra tillsammans med en grupp vänner.

Spelstopp på torsdag för match på lördag

Förr i tiden var man tvungen att lämna in sin kupong hos ett ombud som tog betalt för spelet, gav dig en kopia av kupongen och postade sedan originalen.Så om du ville spela på en match på lördagen var du tvungen att lämna in spelet redan på torsdagen för att kupongen skulle hinna in i tid. När det blev vanligare att spela på nätet gick det att lämna in ditt spel digitalt bara en kort stund innan matchen började. Det är alltså vad som kallas online betting.

Online betting vs live betting

Idag går det betydligt snabbare än så och du kan till och med lägga ett spel efter att matchen har startat - med uppdaterade odds allt eftersom vad som sker i matchen i realtid. Att tekniken gått framåt med stormsteg är naturligtvis en av anledningarna till detta, men också att gemene man börjar få upp ögonen för andra former av spel och betting istället för de traditionella. Live betting tillför en ny form av spänning till spelet och oddsen uppdateras ständigt för att matcha vad som sker i matchen. Så det är snabba puckar som gäller när vi pratar om live betting.

Precis som det är med alla spel är det viktigt att kontrollera så att spelbolaget har en svensk spellicens - för att säkerställa att de följer Spelinspektionens krav som ställs i den svenska Spellagen. Allt för att du ska kunna spela tryggt och säkert.