Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Hundrafaldig landslagskvinna till Böljan

IF Böljan kan presentera ett aktat namn som ny tränare för damlaget. Jessica Julin har gjort över hundra landskamper för Finland. - Vi är väldigt positivt inställda till Jessica, säger Jari Kinnunen, Böljans ordförande.

IF Böljan planerar en storsatsning på damsidan.

En stor del i den heter Jessica Julin. Finskan blir ny huvudtränare för laget som under den gångna säsongen slutade på sjätte plats i den södra tvåan.

- Vi har lärt känna Jessica genom vårt kontaktnät. Vi har träffats några gånger under hösten och det har känts bra. Både från vår och från Jessicas sida, berättar Jari Kinnunen.

Det är inte vem som helst som Böljan har knutit till sig. Jessica Julin har rutin så det räcker och blir över.

Eller vad sägs som 118 A-landskamper för Finland, Uefa Women's Cup-mästarinna med Umeå IK 2004 och EM-brons 2005?

Jessica Julin har i år varit assisterande tränare bakom Anders Prytz i damallsvenska Jitex. Som spelare har hon förutom Umeå även representerat AIK och Kopparbergs/Göteborg.

- Tanken är att hon ska även ska spela de tuffa matcherna. Dessutom hoppas vi kunna knyta till oss tre rutinerade spelare, förklarar Jari Kinnunen.

Förre damtränaren Patrik Bergström driver i Böljans regi ett projekt med att utveckla tjejer födda -97 och -98 i Falkenbergsområdet.

- Målet med vårt damlag är att inom tre år hålla division ett-klass, säger Jari Kinnunen.

HN har försökt att nå Jessica Julin. Men då hon för närvarande befinner sig på Nordirland med det finska ungdomslandslaget har hon inte varit anträffbar.