Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thilda Möller leder verksamheten för Coop Söder i Varberg. Här visar hon och brorsan Adam upp några lokala ”måste-varor” till midsommarfirandet.
Thilda Möller leder verksamheten för Coop Söder i Varberg. Här visar hon och brorsan Adam upp några lokala ”måste-varor” till midsommarfirandet.

Hon möter alltid kunderna med ett leende

I Varberg inbjuder strandpromenaden, Apelviken, campingplatser, badstränder och andra somriga platser till picknickar, cykelutflykter, skogspromenader och grillning. Och snart är det midsommar.
– Vi har massor med lokala och närproducerade godsaker för alla sköna stunder, säger Thilda Möller, butikschef Coop Söder i Varberg.

Coop Söder må vara en relativt liten matbutik men den är intim med stora möjligheter. Och ambitionen är hög hos Thilda och hennes nio medarbetare.

– Vi erbjuder något från trakten för dygnets alla måltider och årstidens olika kalas, säger hon.

Om vi startar med frukosten har affären utöver alla möjliga frukostingredienser alltid färska frallor.

– De uppskattas av bland annat campinggäster som kanske vill sitta ute och njuta en god macka och morgonpigga i allmänhet, säger Thilda.

Grillad kyckling uppskattas av kunderna.
Grillad kyckling uppskattas av kunderna.

För sommarens dagsutflykter, picknickar och långpromenader finns det mycket färdigmat i kyldiskarna – sallader, grillad kyckling, med mera. Färdigmaten produceras och levereras av Stora Coop, som ligger ett stenkast åt söder.

– Den är väldigt populär och har en strykande åtgång. Om kunderna inte har egna gafflar och knivar har vi engångsbestick i trä, för miljöns skull.

Till mat hör en god dryck. Coop Söder har märkt att alkoholfri öl blivit en storsäljare.

– Det kan säkert öka ännu mer nu när vi fått in två goda lokala sorter från Byaregården respektive Subbe Bryggeri.

Här hittar du mer om Coop Söder och utbudet

Snart är det dags att fira midsommar. Till de kalasen erbjuder Coop Söder flera lokala ”måsten”: Matjessill från Kosterfiskarn, färskpotatis från Olsegården/Munkagård, plus närodlad dill och gräslök. Framåt nattkröken på midsommar vill en del kanske ha lite ”nattamat”, som korv och bröd eller något gott från grillen. Även i det fallet ordnar producenter i omgivningen biffen – Korvpojkarna levererar korv och kött, Stensåkra kommer med ännu mer korv, medan PG´s står för senap plus honung till marinad eller efterrätten.

– Som helhet satsar vi väldigt mycket på lokala respektive närproducerade varor. Utöver de nämnda köper vi också in bröd och konditorivaror från Östras Bröd, plus frukt och grönt av flera producenter i trakten, säger Thilda.

Det är förstås ingen överraskning att det går åt en hel del glass i sommartid.

– Jag anser att vårt utbud är stort och bra så att alla hittar sin favorit eller kanske testar en glass som överraskar.

”Sveriges godaste jordgubbar!”, säger butikschefen Thilda Möller.
”Sveriges godaste jordgubbar!”, säger butikschefen Thilda Möller.

Redan vid 23 års ålder har Thilda gått hela vägen från praktikant, vikarie och fastanställd till att bli butikschef. Hon sprudlar av ungdomlig entusiasm och har en positiv inställning till kunder och medarbetare.

– Jag tycker det är jätteroligt att träffa alla kunder. Jag börjar alltid med ett leende och försöker sedan känna av folks sinnesstämning och ta det därifrån. Men de flesta är trevliga, säger hon.

Thilda är målmedveten och självklar i sin ledarroll. Hon har nämligen vetat att hon ville jobba med handel och service ända sedan gymnasiet.

– Att det specifikt blev livsmedelsbranschen beror på att den är roligast. Speciellt i en mindre butik där alla får jobba med allt och ta ansvar, säger hon.

Coop Söder finns även på Instagram: Instagram @coopsodervbg

Thilda Möller är butiksanvarig för Coop Söder i Varberg.
Thilda Möller är butiksanvarig för Coop Söder i Varberg.