Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hilmersson på plats i Rio: "Sjöström är vårt största hopp"

GP:s OS-reporter Eric Hilmersson har landat i Rio. Från och med i dag följer ni hans rapportering i våra digitala kanaler och i pappret. – Som sportreporter kan man knappast uppleva något häftigare, säger han.

Det märks att OS-febern är riktigt het och vi på GP-sporten har höjt temperaturen rejält, bland annat med den uppskattade OS-bilagan som kom i söndags och reportage om våra lokala OS-hopp som Bella Gulldén, Khaddi Sagnia och Johan Eurén. 

Och mer kommer. 

Med tanke på att många av tävlingarna kommer att avgöras nattetid har vi på GP-sporten såklart bemanning dygnet runt, så det är bara att gå in på gp.se när helst på dygnet för att bli uppdaterad och få det senaste från Brasilien. Precis som vid tidigare stora mästerskap kommer vi att ha en liverapportering dygnet runt. Med tanke på alla idrotter som pågår samtidigt så kommer vi i pappers-GP varje dag bland annat att ha ett gediget guidematerial om dagens tävlingar med tv-tider så att ni lätt kan hänga med.

GP-sportens Eric Hilmersson har landat i OS-staden Rio och kommer med start i dag att rapportera om händelserna och tävlingarna med lite extra fokus på våra västsvenska OS-resenärer.  

Eric, Vilket är ditt absolut bästa OS-minne?
– Det var nåt väldigt speciellt med Stefan Holms guld i Aten. Hur han vände finalen, hur länge han hade kämpat, och hur han, draperad i svenska flaggan, sprang till sin pappa på läktaren när guldet var klart. Gåshud och tårar.

Det är ju mycket som lockar med OS i Rio, vad ser du mest fram emot?
– Att få vara en del av detta gigantiska evenemang. Det blir mitt första OS på plats och som sportreporter kan man knappast uppleva något häftigare. Sedan är ju 100 meters-finalen något extra magiskt.

Vilka är Sveriges största medaljhopp?
– Sarah Sjöström är nummer ett. Petter Menning och Sofia Mattsson känns nästan som "givna" medaljörer. Josefin Olsson är kanske hetaste seglaren. Och Emma Johansson är världens mest stabila cyklist.

Det är ju flera nya sporter med i OS, som golf med en glödhet Henrik Stenson. Vad tror du om hans chanser? 
– Enormt goda, inte minst med tanke på att många andra storstjärnor tackat nej. Segern i British Open visar att han kan leverera när det gäller som mest.

Det har varit mycket diskussioner kring Ryssland och dopning, hur kommer det att påverka diskussionerna på plats? 
– Det är klart att det kommer att snackas om detta. Det är en enorm skandal och det påverkar hela spelen. Samtidigt, när det väl börjar, så brukar fokus ligga på de som är med, inte på de avstängda.

Hur följer vi din bevakning?
– Genom dagliga krönikor och reportage i tidningen. På nätet är det mer nyhetsfokus och där kommer jag att försöka kommentera allt som händer i min blogg. Har även utlovat webb-tv, så håll utkik efter det!