Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HK Varbergs Jonathan ”Jonte” Lindberg är till vardags ansvarig för cyklarna på Team Sportia vid Brukstorget.

Handbollsprofilen växlar upp: "Cykelvåren är här"

När han inte fightas på linjen i Handbollsligan reparerar Jonathan ”Jonte” Lindberg punkterade däck och trasiga växlar. Eller så svarar han på frågor om de senaste elcyklarna. På Team Sportia vid Brukstorget i Varberg är det minst sagt tydligt att cykelsäsongen är igång.

Att varbergarna är lokalpatrioter råder det inga tvivel om, särskilt inte när våren är på ingång. Stadens egna cykelmärken är givna storsäljare hos Team Sportia så här års.

– Det är kanske inte så oväntat att Crescent och Monark är det som gäller i Varberg. I fjol såg vi en explosionsartad ökning när det gäller vardagssegmentet och vi tror det fortsätter i år, säger Jonathan.

Högt tryck i verkstaden

Jonathan "Jonte" Lindberg har mycket att göra, både på handbollsplanen och i cykelverkstaden på Team Sportia.
Jonathan "Jonte" Lindberg har mycket att göra, både på handbollsplanen och i cykelverkstaden på Team Sportia.

Team Sportia har i sina stora rymliga lokaler satsat mycket på cyklar, men så har det inte alltid varit. Det var först när Jonathan värvades från en cykelverkstad inne i stan som sportbutiken kunde växla upp ordentligt.

–  Det var väl sex-sju år sedan och de behövde någon som kunde ta hand om cykelavdelningen. Med mina kunskaper kunde vi börja stå för all typ av service och i dag är det högt tryck på vår verkstad, säger Jonathan.

– Så det är bra att ha framförhållning om man vill ha hjälp med något.

Allt fler varbergare väljer elcykel

Vanligtvis handlar det om punkteringar och växlar som krånglar, men det är inte ovanligt att även elcyklar behöver fixas till. Naturligt, då antalet elcyklister ökat kraftigt i Varberg under de senaste åren.

– Det är jättehett och det växer hela tiden. Framför allt blir cyklarna bättre för varje år som går. Batterier uppgraderas och utvecklingen går fort framåt. Många tror faktiskt att priserna kommer sjunka på elcyklar, som att det är nyhetens behag, men om man ska sia lite är det nog nästan tvärtom.

Varbergskillar driver butiken

Även om Team Sportia är ett nationellt varumärke är Jonathan noga med att poängtera att butiken i Varberg drivs lokalt.

– Vi är tre grabbar från orten som ser till att forma sortimentet efter just det som varbergarna efterfrågar, något vi kan göra som franchisetagare. Det går bra ihop med vår vilja att ha en personlig kontakt med våra kunder, vi älskar ju att träffa folk och ha ett gott snack.

Så det blir kanske en del frågor om handboll och HK Varberg också?

– Ja, och det kan ju vara lite tungt dagen efter en förlust. Haha! Men det får man bjuda på, det är jättekul att folk engagerar sig.