Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tillbaka till rötterna. Hampus Svensson lånas ut till Vinbergs IF.

Hampus lånas ut till Vinberg

Vinbergs IF får finfin förstärkning i division 2 västra Götaland. Hampus Svensson återvänder till Vinåvallen - som lån från Falkenbergs FF.

Uppgörelsen går under det utlåningsavtal som från och med i år är tillbaka inom svensk fotboll. Det som säger att man kan låna ut spelare, som är 22 år eller yngre, till lägre föreningar.

- Vi har kommit överens med Vinberg att låna ut Hampus enligt "fotbollsutvecklande föreningssamarbete" som det står i Svenska fotbollsförbundets strategier, säger Falkenbergs FF:s sportchef Håkan Nilsson.

- Det här avtalet fanns för ett par år sedan och är nu tillbaka. Hampus skulle rent teoretiskt kunna spela med FFF:s U21-lag nästa fredag, sedan match med Vinberg på lördag och sedan sitta på bänken på söndag med FFF:s A-lag, förklarar Nilsson.

Det är bristen på speltid i Allsvenskan som fått Hampus Svensson att prata med klubbledningen.

- Han kände att han ville spela seniorfotboll så därför gjorde vi den här överenskommelsen. Hampus ville till Vinberg, även om den allra bästa lösningen hade varit spel i minst en division högre, men vi tror det är bra för alla parter.

Falkenbergs FF har även målvaktstalangen Johan Brattberg uppskriven på samma lista med Vinberg.

- Halmia var tanken först för Johan, men de valde Markus Sahlman, säger Håkan Nilsson.

Fram till 30 augusti går det att skriva låneavtal. Det finns även möjlighet att backa, och byta klubb igen, om till exempel lokala lag som Tvååker eller Stafsinge skulle hugga på FFF-spelare.

- Vi vill ju ha så många grabbar som möjligt från vårt närområde. Det är en överenskommelse som gynnar alla och det är bra för framtiden, menar Håkan Nilsson.