Skrea campings ägare Jan och Ulrika Westlund tog över driften inför den här säsongen och är nöjda med sommarens beläggning.
Skrea campings ägare Jan och Ulrika Westlund tog över driften inför den här säsongen och är nöjda med sommarens beläggning. Bild: Fredrik Wirbing

Skrea camping nöjd med sommarens beläggning

Skrea camping har haft fullt under fyra dagar i sommar. Men mest av allt gläds ägaren Jan Westlund över att beläggningen varit hög och bra under flera veckor.

ANNONS
|

Före semestrarna lättades reserestriktionerna i Sverige efter att smittspridningen av corona minskade. Regeringsbeslutet kom lägligt för campingarna.

– Det var en lång, mörk och tuff vår. Sen när reserestriktionerna togs bort så märktes det ju att det fanns ett behov av att åka bort och många tog den chansen, säger Jan Westlund, som inför den här säsongen tog över driften av Skrea camping.

– Summa summarum är vi nöjda med hur sommaren blev. Vi hade en beläggning på 85 procent under 1,5 månad mitt på sommaren.

Fullt vissa helger

Även på Hansagårds och Ugglarps camping har beläggningen varit okej i sommar med tanke på coronapandemin, enligt Linnea Pending, som är receptionist för campingarna.

ANNONS

Vissa helger i augusti när det varit fint väder så har det till exempel varit fullbelagt på Ugglarps camping.

– I juli har det alltid funnits plats i Ugglarp, säger Linnea Pending, som jobbar i campingens reception och som också har koll på Hansagårds camping eftersom det är samma ägare.

Många frågor om corona

Hon säger att gästerna har haft en hel del frågor om hur campingen hanterar den pågående coronapandemin.

– Vi har uppmanat alla gäster att hålla avstånd och vi har satt upp skyltar om att man inte får vistas mer än 50 personer i campingens offentliga byggnader. Sen har vi haft handsprit och tvål överallt, berättar Linnea Pending, som tycker att gästerna har varit duktiga på att hålla avstånd och använda sig av sunt förnuft.

ANNONS