Skrea camping: ”Få platser kvar under Wheels and wings”

Skrea camping tror inte att lågkonjunkturen kommer att påverka sommarens beläggning. Istället är det vädret som är den viktigaste pusselbiten.
– Det är väldigt många tidiga bokningar i år, säger Marika Sundström, delägare till campingen.

ANNONS
|

I vanliga fall brukar det vara ett glapp mellan midsommar och vecka 28. Så är det inte i år utan det kommer in en jämn ström av bokningar.

Under högsommaren, vecka 28 till 30, brukar det vara fullt på Skrea camping. De veckorna måste kunden boka sig för en hel vecka.

– Det är för att vi ska få ett lugnare tempo på campingen. De som vill ha en kortare vistelse passar kanske på före högsommaren, säger Marika Sundström.

Många bokar för Wheels and wings

Hon berättar att den veckan när det är Wheels and wings finns det inte många campingplatser kvar.

ANNONS

– Den veckan måste man boka omgående för att kunna få ett boende här, säger Marika Sundström.

Vad tror du det beror på att campingen inte påverkas av lågkonjunkturen?

– Vi har inte påverkats ännu i alla fall. Det kan bero på att camping är ett prisvärt alternativ där gästen får mycket för pengarna. Visst, det kostar att åka iväg, men hos oss ingår barnaktiviteter alla dagar i veckan plus tillgång till poolen. Så det är ett billigare alternativ än att åka utomlands.

Det är övervägande husvagnar på Skrea camping. Men det finns även ett mindre antal tältplatser och trenden där är att tälten blir större och större.

– Vi har inte så mycket av tvåmannatälten längre, säger Marika Sundström.

Campingen påverkas av sommarens väder

Kristi Himmelsfärdshelgen var den första stora helgen för Skrea camping. Långhelgen gjorde kanske att många tog ledigt från arbete och skola.

– I år fick vi även fint väder, vilket var ett plus.

Är vädret den enskilt viktigaste faktorn för att det ska bli en bra sommar för campingen?

– Ja, det är viktigt för oss. Men hos oss betalas allt i förskott så vi är inte superkänsliga. Men stämningen på campingen blir helt annorlunda när det är fint väder.

ANNONS

– Som förra sommaren när det regnade så sitter många i sin husvagn och det går inte att grilla på samma sätt. Så vädret är väldigt viktigt.

Vad säger meteorologerna om årets sommarväder?

– Förra året sa de att det skulle bli lika mycket sol som 2018. Men det blev det ju inte riktigt förra sommaren. Så jag vågar inte riktigt lita på det, säger Marika Sundström.

LÄS MER:Falkenbergs kommun hade flest gästnätter i Halland 2023

ANNONS