Gekås ägare välkomnar Systembolagets nya butik i Ullared

Gekås välkomnar Systembolagets nya butik i Ullared. Många kunder till varuhuset som bott över i stugbyn och på hotellet har saknat bolaget.
– Det har inte varit så bekvämt att åka till andra Systembolag när man tänkt att det har funnits i byn, säger Thomas Karlsson, ägare till Gekås.

ANNONS
|

Butikschefen Mia Frisk klippte bandet till Systembolagets efterlängtade butik i Ullared.

– Det är otroligt roligt idag. Äntligen fick Ullared sitt Systembolag, säger hon.

På plats under bandklippningen var det flera chefer från Gekås och en del personer som jobbar inom Systembolaget.

Inga-Lill Emanuelsson, 74, från Horred var den första kunden som handlade i butiken och hon kom ut med en box med vitt vin.

– Naturligtvis är det perfekt med ett Systembolag i Ullared. När allt annat finns här så passar det väl utmärkt, det är bekvämt att ha allting på ett ställe. Jag är ofta i Kungsbacka och handlar, där har man både Systembolaget, Ica maxi och Lidl på nära håll, säger hon.

ANNONS

Tror du att det kommer gå bra för Systembolaget i Ullared?

– Absolut, här är ju så mycket folk så det kommer säkert att gå bra.

Mattias Särmalm, försäljningschef på Systembolaget, tror inte att det kommer vara ett klassiskt kundmönster för dem i Ullared.

– I många av våra andra butiker är det ofta en högre försäljning under veckosluten. Här tror jag mer att det kommer vara en jämn försäljning under hela veckan.

Systembolagets uppdrag är inte att sälja så mycket alkohol som möjligt. Därför redovisas det inte några försäljningssiffror från enskilda butiker.

På vilka premisser hamnade Systembolaget i Ullared?

– Det har varit en efterfrågan länge från kommunen. Främst är det den kraften som har velat att vi ska finnas här. Men det har inte varit ett jätteenkelt beslut för oss eftersom det inte bor så många i Ullared. Istället är Ullared ett handelsställe och vi etablerar inte butiker primärt på sådana ställen, utan främst där människor bor, berättar Mattias Särmalm.

I en av kassorna jobbade Lisa Andersson från Falkenberg som är en av nio som kommer jobba i butiken. Tidigare jobbade hon i matbutik.

– Min pappa har alltid jobbat på Systembolaget så nu tänkte jag att det var min tur, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Mia Frisk blir ny butikschef på Systembolaget i Ullared

ANNONS