Gallerian i Falkenberg bygger om – stor butikskedja flyttar in

Gallerian i centrum bygger om flera mindre butikslokaler för att göra plats för en stor butik på 1300 kvadratmeter.
Lokalen blir Gallerians största och under tisdagen bekräftade detaljhandelsföretaget Clas Ohlson HN:s uppgifter om att de ska etablera sig i Falkenberg.

ANNONS
|

Falkenbergs kommuns bygglovsenhet har under sommaren fått in en anmälan från Fastighetsbolaget Stortorget i Falkenberg AB om en större lokalanpassning i Gallerian.

Handlingarna visar att alla butiker mellan Vero Moda/Jack & Jones och Coop kommer att försvinna.

Det innebär att mitt emot restaurangen Linnea & Basilika kommer det att byggas en stor lokal som till ytan blir den största i Gallerian.

Enligt uppgifter till HN under tisdagsförmiddagen så var det Clas Ohlson som skulle flytta in i den nya stora butikslokalen, vilket några timmar senare bekräftades.

– Vi har hållit ögonen på Falkenberg ett tag och vill öppna där eftersom det är en ort som utvecklas starkt. Vi tror mycket på Falkenberg och har även varit efterfrågade av många falkenbergare, berättar Anders Wahl, presskontakt på Clas Ohlson.

ANNONS

I dagsläget har Clas Ohlson 92 butiker i Sverige och företaget bedriver även e-handel. Butiken i Gallerian kommer att öppna någon gång under mars/april nästa år. Åtta anställda kommer att jobba i butiken.

– Falkenberg har varit en vit fläck på vår karta och det gör att vi vill etablera oss där. Nya butiken blir normalstor, precis som i Varberg och Halmstad, säger Anders Wahl.

Fram till maj nästa år har Clas Ohlson som mål att öppna tio nya butiker i Norden.

Fastighetsförvaltaren David Johansson är glad över att Clas Ohlson öppnar ny butik i Gallerian.

– Vi har jobbat länge på det här. Det här är kul både för oss och för hela Falkenberg, fantastiskt kul, säger David Johansson.

Han fortsätter:

– Innerstaden i sig har inte så stort utbud av handel i dagsläget. Nu kom ju Normal in och det är också jättekul för Falkenberg för det måste finnas butiker att besöka. Det blir ett uppsving.

– Nu gäller det att få in ytterligare aktörer så att folk inte väljer att åka till Halmstad istället där det finns ett större utbud. Jag kan känna att det här kan ge ringar på vattnet när det finns aktörer som vågar etablera sig. För det kan finnas fler som kanske kan haka på efter det här, säger David Johansson.

ANNONS

Fastighetsbolaget Stortorget kommer att bekosta investeringen för att anpassa lokalen till Clas Ohlson.

– Vi håller på med en upphandling som ska vara klar i dagarna, säger David Johansson.

Vad händer med hyresgästerna som nu påverkas av den här förändringen?

– Vi har gjort överenskommelser med var och en för att kunna göra den här etableringen. Hyresgästerna som är där idag kommer att flytta ut i slutet av augusti, säger David Johansson.

LÄS MER:Danska företaget Normal öppnar butik i Falkenbergs centrum

ANNONS