Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Johan Linds livsverk Vertiseit faller rejält på börsen just nu. "Men vi är väldigt lugna", säger han.

Vertiseits aktier är rekordbilliga

När Varbergsföretaget Vertiseit börsintroducerades kostade en aktie 15 kronor och 30 öre. Sen steg värdet som en raket. Nu ligger aktien under 13 kronor. Men vd Johan Lind är inte ledsen för det.

It-bolaget Vertiseit jobbar med digital kundkommunikation inom handeln och har storkunder som Volvo Cars, Lindex, J Lindeberg, Nilson Shoes, Burger King och Liseberg.

28 maj förra året introducerades företaget på Nasdaq First North som ligger under Stockholmsbörsen. Syftet var bland annat att kunna köpa upp andra företag i branschen, vilket man också gjort.

Inför introduktionen värderades bolaget till 165 miljoner kronor. Vid börsnoteringen kostade aktien 15, 30 kronor styck, köparna stod i kö och värdet växte snabbt. 1 augusti låg priset på 30 kronor och 80 öre.

– Nyhetens behag, tror Johan Lind.

Coronautbrottet har som bekant fått världens känslostyrda börser att falla som stenar. Stockholmsbörsen i sin helhet har backat med cirka 30 procent sedan årsskiftet. När börsen stängde i tisdags låg It-bolagets värde på endast 12, 50 kronor. Det är under noteringsvärdet och ett tapp på drygt 40 procent sedan årsskiftet.

– Det är klart att det är mycket, men så här är det för alla små bolag, menar Johan Lind. Börsvärdet hänger inte ihop med hur företaget mår. Vi sitter i en väldigt bra position jämfört med de flesta andra eftersom vår business bygger på återkommande intäkter från våra kunder.

– Vi klarar oss väldigt bra så länge våra kunder inte går i konkurs och jag hoppas att det här med smittan inte håller i sig längre än ett halvår, fortsätter han.

Företaget hade dock tänkt nyanställa fyra personer inom det närmaste halvåret. Rekryteringen har nu skrinlagts.

LÄS MER: Varbergsföretag växer med nytt uppköp

LÄS MER: Glada börskillar åter i Varberg

LÄS MER: Nu är Vertiseit ute på börsen

LÄS MER: Vertiseit klart för börsen – värderas till 165 miljoner kronor

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.