Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Varbergs kommun: ”Hon har ett rymligt hjärta”

Hotelldirektören Josefine Gudmundson brinner för mångfald och är engagerad i både Röda Korset, Företagarna och Hotellgruppen. Det gör henne till Varbergs näringslivsprofil 2020.
– Så roligt, jag är så tacksam för den fina utmärkelsen. säger 30-åringen.

För att bli Årets näringslivsprofil behöver du inte äga ett företag. Du kan ändå göra avtryck. Varbergs kommun delar ut priset varje år som ett komplement till Årets företagare.

Se listan nedan och du ser att det nästan uteslutande är män som fått priset sedan det instiftades 2006. Bibi Lindeberg (Lindebrgs fastigheter) och Ann Rydholm (Taiga) är undantagen och får nu sällskap av Hotell Fregattens vd.

Föddes i hotellbranschen

Josefine Gudmundson är född in i branschen. Båda föräldrarna drev hotellrörelse i Göteborg. Efter utbildningar och praktik i bland annat Schweiz, New York och Nordnorge tillträdde hon vd-posten på Clarion Collection Hotel Fregatten 1 februari 2018. Hotellet tillhör kedjan Nordic Choice. Sen dess har hon blivit Varbergsbo och involverat sig i stadens väl och ve på olika sätt.

Ödmjuk och handlingskraftig

Eller som kommunen själv uttrycker det i sin motivering:

”Årets näringslivsprofil är ett föredöme för en öppnare Varbergsk medmänsklighet. Med en ödmjuk attityd och stor handlingskraft är hon en viktig medskapare på flera olika arenor i Varbergs näringsliv. Profilens nyvunna Varbergshjärta går det inte att ta miste på. Med sitt engagemang i både Företagarna, Röda Korset, Hotellgruppen, mötesplatsen We Meet med flera, kan vi bara hoppas att hon vill fortsätta i samma anda många år till. Som vår yngsta hotelldirektör och med ett rymligt hjärta för nyanlända Varbergsbor; Ett varmt och välförtjänt grattis!”

– Fantastiskt roligt, jag blev helt tagen på sängen, säger Josefine Gudmundsson som överraskades med blommor och diplom av näringslivsdirektören Martin Andersson och näringslivsutvecklaren Åsa Åkesson på NOD.

Nu får vi reda ut det här. Vad är We meet?

– Ett nätverk som vi driver tillsammans med Röda korset, föreningen Öppna företag och Arbetsförmedlingen, säger Josefine Gudmundson. Det syftar till att skapa en bättre integration för våra nyanlända, att ge dem jobb eller praktik.

– För mig är mångfald viktigt. Olikheter är bra, det skapar en dynamik i vilken grupp som helst. Det blev många jobb till slut. Nu ska vi sikta in oss på nyanlända kvinnor, de har det svårast.

Kommer det här engagemanget från dig själv eller är det din chef Petter Stordalen som beordrat dig?

– Jag tror på det här. Varje hotell inom Nordic Choice har något som kallas The good neighbour där varje hotell gör något eget. Somliga samarbetar med till exempel Stadsmissionen. När jag kom hit tog jag kontakt med Röda Korset och på den vägen är det.

På söndag klockan 19.00 avslöjas Varbergsgalans sista och kanske största pris: Årets företagare 2020. Vinnaren presenteras på hn.se och på Varbergsgalans Facebooksida.

Fakta: Näringslivsprofiler genom åren

2006: Rickard Eriksson

2007: Ulf Ingemarson

2008: Magnus Andersson

2009: Bibi och Göran Lindeberg

2010: Vilhelm Schottenius

2011: Per Hallberg

2012: Jan Werdelin

2013: Mats Rydholm

2014: Jon Lindén

2015: Gert Bengtsson

2016: Mathias Frenzel

2017: Ann Rydholm

2018: Göran Borg

2019: Henrik Martinsson

2020: Josefine Gudmundson

LÄS MER: Höga gård står på flera ben

LÄS MER: Björn Johnsson fixade praktiken för PS-elever

LÄS MER: Camping prisas av kommunen

LÄS MER: Globe Solutions får priset Årets Potential på Varbergsgalan

LÄS MER: Ekkono gör våra uppkopplade prylar smartare

LÄS MER: Hamburgare i Varberg ledde till prestigefylla priset Årets unga företagare

LÄS MER: Taiga får priset Årets styrelse

LÄS MER: Dags för Varbergsgalan i digital tappning

LÄS MER: Hotellen möter en annorlunda sommar

LÄS MER: We meet ska ge nyanlända jobb

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.