Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Varbergaren Pontus Lindh kan bli årets unga vd

Varbergsföretaget Holdit ger ut mobilaccessoarer över stora delar av världen och gör 2022 sitt hittills bästa år någonsin. En stor faktor till framgången är Pontus Lindh – som under onsdagen kan bli utsedd till årets unga vd.
– Det här är ingen ”one man show” utan det är vår gemensamma prestation på bolaget som är grunden till det här, säger han.

Efter att ha börjat som praktikant och sedermera haft diverse roller inom det numera globala lifestyle-företaget Holdit, tillsattes den 29-årige varbergaren som vd i början av 2022. Mindre än ett år senare har Pontus Lindh chansen att vinna priset för årets unga vd, som ges ut av ledarskapssajten Motivation.se sedan 2012.

– Det känns självklart kul och hedersamt, men också lite oväntat. Jag trodde inte riktigt att jag skulle bli en av fem finalister. Det var en positiv överraskning när jag fick beskedet, säger han.

Varför tror du att du är finalist?

– Vi har synts och vuxit mycket det senaste, och vi har hela tiden lyckats växa som varumärke. I år gör vi vårt bästa år hittills och ser ut att landa på 30 procent i tillväxt, samtidigt som vi byggt ett väldigt starkt team längs vägen.

”Väldigt tävlingsinriktad”

Företaget – som designar och säljer mobila accessoarer såsom mobilskal, skärmskydd och laptopfodral – har sitt huvudkontor i Varberg, men är på god väg att etablera sig i såväl stora delar av Europa som Asien.

Den positiva utvecklingen är något som varbergaren i högsta grad varit med och drivit på under de senaste åren.

– I takt med att vi har blivit större har jag fått växa i min roll och utvecklas mycket personligen. Jag hade inte klarat det här för fem år sedan, men jag har fått lära mig mer och ta större ansvar för varje år.

Vidare menar han att det alltid har funnits en strävan att nå nya höjder.

– I grund och botten är jag väldigt tävlingsinriktad. Jag har aldrig haft något självändamål att bli vd men jag har velat vara med i laget och driva det framåt, och utifrån det har det nog kommit ganska naturligt.

– Jag tycker det är kul att skapa gemensamma mål och ta sig an dem som ett lag. Jag spelade mycket innebandy i min uppväxt, och numera ser jag jobbet som min karriär, mitt lag, min serie och mitt slutspel. Jag vill hela tiden ta steg framåt.

Gillar utmaningar

När Pontus Lindh får frågan om hur han är som vd lyfter han fram de närmsta kollegornas beskrivning av honom.

– ”Dedikerad”, ”nytänkande” och ”tydlig” är ord som de använder när de beskriver mig som ledare. Jag är nog väldigt dedikerad till mitt jobb och försöker hela tiden vara innovativ och tänka nytt. Dessutom tror jag att jag är ganska tydlig som chef, så jag kan känna igen mig i det.

Han menar att det mestadels är roligt att vara vd, men medger att det också innebär en del prövningar.

– Man har varit med om mycket den senaste tiden i form av corona, inflation, stundande lågkonjunktur, elpriser och en orolig marknad. Men någonstans väljer jag att se det som en utmaning och försöker tänka att vi ska påverka det vi kan påverka. Det är kul att få ta sig an olika utmaningar tillsammans.

Sista chansen

Det är delvis med den inställningen som varbergaren nu har gett sig chansen att bli årets unga vd. Men att han ska kamma hem segern ser han som osannolikt.

– Det skulle vara väldigt kul, men samtidigt är jag ganska nöjd med att vara finalist. Om jag vinner blir det en oväntad bonus, för jag tror inte riktigt på det. Chansen är nog en på fem, max.

– Men självklart hoppas jag på vinst. Det är ju sista chansen att vinna detta pris då jag fyller 30 om ett par veckor, avslutar Pontus Lindh.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.