Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Växande kedja öppnar stor restaurang i centrum

Första restaurangen öppnades 2018 och sedan dess har koncernen expanderat i raketfart. Näst på tur för ett nytt hamburgerhak blir Kronan i Falkenberg.

Restaurangen Brödernas ska ta plats med närmare 270 kvadratmeter inne på Kronan. Det konstaterar Jesper Holmström, förvaltare och centrumchef på Nordic PM.

— Det är väldigt positivt och ett lyft för matkulturen. Handeln har det generellt sett tufft nu, men vi får försöka rusta upp för när det inte är pandemitider, säger han.

Brödernas är en pizza- och hamburgerrestaurang där konceptet är ”mat av högsta kvalitet i en avslappnad miljö”. Och enligt Jesper Holmström är det just mat, dryck och mötesplatser som börjar ta allt större plats i stadskärnorna.

— Shopping kan man nå på många andra sätt idag, så generellt sett utvecklas det mer mötesplatser i stadskärnorna. Det finns en efterfrågan på att sitta ner, äta mat och ha det trevligt.

Brödernas grundades av bröderna Jonas och Joakim Wiklander och första restaurangen öppnades i Liljeholmskajen i Stockholm år 2018. Året efter stod det klart att två halvbröder skulle bli en del av koncernen; entreprenören Monir Kalgoum och New York Rangers ishockeyspelare Mika Zibanejad. Sedan dess har kedjan kunnat expandera med snabb framfart.

I dagsläget finns närmare 30 restauranger runt om i landet och i Falkenberg kommer Brödernas att fokusera på hamburgare. Det berättar Arina Lysenko, etableringsansvarig på Brödernas.

— Falkenberg är en jättefin sommarstad och jag tror vi kommer bli ett fint komplement till det utbud som finns, säger hon.

Hur ser ni på att expandera nu när restauranger har flertalet restriktioner att förhålla sig till?

— Vi expanderar fort i dessa tider, så det tar vi såklart med oss. Vi säljer mycket take away och anpassar vår verksamhet för att inte skapa någon trängsel, säger Arina Lysenko.

Inför öppningen ska den tomma lokalen där Le Croissant tidigare låg och en del av Hemtex butik byggas om. Enligt Arina Lysenko väntas restaurangen få minst tio heltidstjänster.

— Tanken är att vi ska öppna första september. Vi kanske kan komma igång fortare, det hade ju varit trevligt att få öppna redan i sommar, avslutar Arina Lysenko.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.