Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Uppsving för Kulleborn & Stenström när alla vill ha handsprit

För AB Kulleborn & Stenström i Ullared har efterfrågan på deras produkter den senaste veckan fullkomlig exploderat. Anledningen? Företaget tillverkar plastflaskor och förpackningar för handsprit och desinfektionsmedel.

Maskinerna går varma hos plastförpackningstillverkarna i Yttre Hjärtared strax utanför Ullared. Familjeföretaget producerar burkar och flaskor av alla möjliga sorter till en mängd olika branscher.

Och i ett läge där hela Sverige skriker efter handsprit gör företaget allt de kan för att möta efterfrågan och producera så mycket flaskor det bara går.

– Självklart är det så att vi helt klart märker av ett ökat tryck och framför allt nu sedan förra måndagen. Vi har fått mycket mer förfrågningar samtidigt som det även kommer kunder som normalt sett inte kommer till oss, säger vd Pernilla Kulleborn.

Kunder i flera länder

Företaget har två fabriker, en i Ullared och en i Hallstahammar strax utanför Västerås, med 35 anställda och producerar förpackningar till företag i hela Skandinavien.

– Framför allt är det ju företag inom vården men även olika Regioner som är ute och skickar förfrågningar. Vi har ett visst antal produkter och artiklar som är lämpliga att använda för exempelvis handsprit, säger Pernilla Kulleborn och fortsätter:

– Så just nu tittar vi på vad vi kan göra för att möta behovet och försöker ställa om så att maskiner och verktyg passar ihop. Att hålla hjulen rullande och skapa så få störningar som möjligt. Vi försöker verkligen hantera alla förfrågningar så fort vi bara kan.

Eventuellt läge för nyanställningar

Har ni redan nu några konkreta planer på hur ni kan öka produktionen?

– I nuläget har vi ju dygnet runt-produktion men stängt på helgerna, så där funderar vi väl på att ha öppet istället.

Är det så att det kan bli aktuellt med nyanställningar?

– Vi tittar på vad vi har för möjligheter att få in mer folk men vi är precis i första skedet av det här. Ingen vet egentligen vart vi är på väg eller hur stora volymer vi måste producera. Så inga beslut är fattade.

Men även om företaget går som tåget för stunden betonar Pernilla Kulleborn att hon ogärna talar om vinnare och förlorare i samband med coronaviruset.

– Vi försöker serva alla som vi har en ambition att sälja till men samtidigt lever vi i en nätverksmarknad där alla arbetar och är beroende av varandra. Jag tycker där finns en stor samarbetsvilja mellan alla producenter. Självklart hade vi hellre sett att vi hade den här typen av uppsving under mer positiva tider runt om i världen.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.