Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Toveks visar upp positiva siffror under coronakrisen

Statistiska centralbyrån har publicerat ny statistik över nybilsförsäljningen i Sverige. Hittills i år har nybilsförsäljningen minskat med 24 procent. Men för Toveks Bil pekar siffrorna uppåt.

Coronapandemin har slagit hårt mot bilförsäljningen under årets sex första månader. Det är främst försäljningen av dieselbilar och bensinbilar som sjunkit markant. Det i kombination med att försäljningen av både elbilar och laddhybrider varit lägre än förväntat, har medfört att den totala försäljningen sjunkit med 24 procent. Men på Toveks Bil, med huvudsäte i Varberg, säger Patrik Kilenius, VD för Toveks Bil i Syd, att företaget klarat krisen bra.

– När vi summerar första halvåret tycker vi att det har gått bra. Vi har ökat vår nybilsförsäljning med nästan fem procent och vi har även haft stor försäljning av begagnade bilar under hela våren, säger Patrik Kilenius VD för Toveks Bil i Syd.

Anledningen till de positiva siffrorna är att de märken företaget är återförsäljare för tar har tagit marknadsandelar i Sverige. De har också flera bilmodeller som ligger i framkant när det kommer till miljöbilar och laddhybrider säger Patrik Kilenius.

– Vi har en stor elbilsflotta och vi ser hög efterfrågan hos många företag som vill ställa som till miljövänliga alternativ, säger han.

Tvärtemot många andra företag har Toveks inte behövt permittera någon personal. Istället har de både nyanställt och expanderat under året.

– Vi har öppnat en outlet i Kinna som har gått väldigt bra. Vi har dessutom köpt upp en befintlig bilfirma i Stenungsund, som nu ingår i vår koncern. Vi har också kunnat nyanställa, även om det främst varit på mekanikersidan, säger Patrik Kilenius.

Helt opåverkade av coronapandemin har de dock inte varit säger han. Under en del av våren stod alla de större bilfabrikerna runt om i Europa stilla och produktionen låg nere.

– Produktionsstoppet har inneburit att vi ligger efter med leveranser av nya bilar. Men nu när fabrikerna är igång igen så hoppas vi kunna komma i kapp, säger han.

När det kommer till framtiden har Patrik Kilenius en optimistisk syn på att de ska lyckas hålla i de positiva resultaten.

– Under årets sex första månader har vi slagit rekord i antal offertförfrågningar och vi har en fortsatt hög orderingång vilket gör att vi även fortsättningsvis kommer ha mycket arbete, säger han.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.