Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Företagaren Tilda Lundahl, till vänster, fick ta emot diplomet av   Annica Berger, styrelseledamot i Företagarna Falkenberg. Bild: Marie Axtelius
Företagaren Tilda Lundahl, till vänster, fick ta emot diplomet av Annica Berger, styrelseledamot i Företagarna Falkenberg. Bild: Marie Axtelius

Tilda Lundahl går vidare till riksfinal

Först blev hon Årets unga företagare i Falkenberg. Nu är hon bäst i Halland. Därmed har två företag i Falkenberg och Varberg chansen att vinna riksfinalen i Stockholm.

– Det här betyder jättemycket och visar att vi lyckats med vårt företagande, säger en glad 26-åring.

Tävlingen hålls av organisationen Företagarna och består av två klasser: Årets företagare och Årets unga företagare.

Under Varbergs näringslivsdag utsågs Ästad vingård till Årets företagare i Halland. På onsdagen blev det klart att Tilda Lundahl, som driver konditoriet och kaféet Borgmästargården tagit hem ungdomsklassen (Du är ungdom upp till 35 år).

Vinnarna i respektive klass koras 15 oktober under en coronaanpassad tillställning i Stockholm.

För att komma ifråga för en nominering kräver Företagarna att det ska vara ordning på ekonomin och att företaget ska vara ägarens huvudsakliga inkomstkälla.

– Du ska vara en bra förebild. Tilda är både ödmjuk, kunnig och har en smittande energi, säger Marie Axtelius, regionchef för Företagarna.

Tilda Lundahl äger företaget tillsammans med Ann-Sofie Lönnberg och Sara Wennerström på Solhaga, men de damerna faller för åldersstrecket i det här sammanhanget.

Hur har företaget klarat coronakrisen?

– Det har varit ganska tufft, särskilt i våras. Men sommaren var fantastisk och vi var snabba med att ställa om med bland annat fler möjligheter till take-away, svarar Tilda Lundahl.

– Nu hoppas jag på hösten, som hittills har verkat lovande.

LÄS MER: Borgmästargårdens Tilda Lundahl blev Årets unga företagare i Falkenberg

LÄS MER: Närproducerat och lyxigt

LÄS MER: Falkenbergscafé bland de bästa i Sverige

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.