Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Taiga får priset Årets företagare 2020 på Varbergsgalan

De har redan fått priset Årets styrelse. Nu står det också klart att Taiga tar hem Varbergsgalans mest prestigefyllda pris. Familjeföretaget med Ann och Jonas Rydholm i spetsen utses också till Årets företagare i Varberg 2020.

– Det känns helt fantastiskt, oväntat och superkul, säger Taigas vd Ann Rydholm när HN inleder segerintervjun med den klassiska sportfrågan hur känns det.

– Vi gör ju inte detta för att vinna priser utan för att leverera bra produkter. Att det uppmärksammas är ju väldigt roligt, säger Jonas Rydholm som äger företaget.

LÄS MER: Taiga får priset Årets styrelse

Ann Rydholm berättar sedan att det blev en smärre chock att Taiga inte bara vann ett pris på årets Varbergsgala utan två. Tidigare under galan har de fått priset Årets styrelse.

– Det priset handlar om något vi jobbat väldigt länge med. Som förhoppningsvis kan inspirera andra, säger Jonas Rydholm.

– Årets företagare-priset är något helt annat. Det är ju ett pris för vår vision och idé om att leverera bra kläder till dem som verkligen behöver det. Det är ju det vi brinner för och det är väldigt roligt att få ett pris för det, säger Ann Rydholm.

Delaktighet och långsiktighet viktigt på företaget

Taiga grundades 1982 av Jonas Rydholms pappa. Idag äger Jonas själv hela företaget. De omsatte drygt 120 miljoner kronor förra räkenskapsåret och har 30 anställda. Men sysselsätter omkring 300 personer på olika fabriker runt om i världen.

– Det är inte bara jag och Jonas som gör detta utan vi är ett stort gäng. Där alla är med och bidrar och gör ett bra jobb. På Taiga arbetar vi alla tillsammans och alla är delaktiga. Det här ser vi som en fjäder i hatten för våra anställda och en bekräftelse på att vi gör någonting bra, säger Ann Rydholm.

Lite smygfirande av priserna har redan skett. Men något större firandet avvaktar företaget med tills pandemin tillåter.

– Självklart ska detta firas, men det är inte samma sak att sitta framför en skärm utan vi väntar tills vi kan ses, säger Ann Rydholm.

På Taiga tar man inga genvägar

Vad är det då som ligger bakom företagets framgångar.

– Jag tror att det viktigaste är att vi har trott på vår idé och att vi har jobbat på efter den även när det har varit tufft. Sedan har vi alltid jobbat nära våra kunder och vi väljer sällan den enkla vägen utan det handlar om att hitta den bästa produkten, säger Jonas Rydholm.

Priset som Årets företagare innebär också att Taiga kommer att delta i en nationell tävling som utser Årets företagare i Sverige. 2019 års vinnare Ästad Vingård slutade på en hedrande tredje plats förra året.

Fakta: Och motiveringen lyder...

...Var finns världens vresigast barrskogsbälte? Med isande kyla, hetaste hetta, stormigaste vindar och blötaste blöta. Jo det har flyttat in på ett laboratorium i Varberg, tro det eller ej. Med varmväder, våtväder, kallväder och vindväder chansar man inte. Begrepp som livslängd, miljöhänsyn, hushållning och återvinning cirkulerar ständigt i företagets DNA. För det är så man skapar marknadens bästa arbetskläder efter väder. Vad kallas skogen? Taiga naturligtvis. Vi applåderar Årets Företagare i Varberg 2020. TAIGA AB

Fakta: Tidigare vinnare av Årets företagare på Varbergsgalan

2004: Derome AB

2005: Ljud och Bildskolan

2006: Vagabond

2007: Hotell Gästis

2008: Systeminstallation

2009: CR Johanssons Åkeri

2010: Stål & Hyr Maskiner AB

2011: Högryd Lantbruks AB, Tvååker

2012: SWT Paper

2013: Varbergs Stadshotell & Asia Spa

2014: Bildepån

2015: Surfers

2016: Hajtum (Kvantum och Hajen)

2017: Vertiseit

2018: Simplicity

2019: Ästad Vingård

LÄS MER: Dags för Varbergsgalan i digital tappning

LÄS MER: Camping prisas av kommunen

LÄS MER: Globe Solutions får priset Årets Potential på Varbergsgalan

LÄS MER: Hamburgare i Varberg ledde till prestigefylla priset Årets unga företagare

LÄS MER: Ekkono gör våra uppkopplade prylar smartare

LÄS MER: Björn Johnsson fixade praktiken för PS-elever

LÄS MER: Ästad vingård fick en pallplats

LÄS MER: Ästad vingård blev Årets företagare

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.