Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/6

System Hall permanentar sin fabrik

Tillverkningen på hemmaplan lyckades. Nu permanentas satsningen och maskiner för träindustrin ska produceras på Tångvägen. – Tanken är att vi ska bli fler anställda nu, säger projektledaren Karl Hellström på System Hall.

Företaget tillverkar och levererar stora maskiner till den förädlande träindustrin.

I februari gjorde tidningen ett besök i en stor industrihall på Åkarevägen i Falkenberg. Där hade System Hall byggt en försöksfabrik med två produktionslinjer för kunder i Norge och Lettland. Den ena maskinen var ämnad för att bunta trälister, den andra för att bunta träläkt.

Tidigare har maskinenheterna byggts ihop på plats hos kunden. Nu monterades de i stället hemma i Falkenberg med företagets egna konstruktörer och designers inom räckhåll - och testkördes där. Om fel skulle uppstå blir det både enklare, billigare och mindre tidsödande att rätta till än att fixa problemet ute på fältet.

Maskinerna är nu levererade och återmonterade till kunderna - till allas belåtenhet.

– Det gick bra. Vi har fått en ökad kontroll. Tiden hos kunde kortas med ungefär en tredjedel, säger Karl Hellström. Och våra montörer behöver därmed inte ligga ut lika länge.

Testlokalen på Åkarevägen har man nu lämnat. I stället har System Hall skrivit ett hyreskontrakt på Tångvägen, i före detta Randeks lokaler. Det handlar om 400 kvadratmeters kontorsyta och en tillverkningshall på 1 400 kvadratmeter, liksom utrymmen för lager och elverkstad. Inflyttningen planeras till november.

System Hall har i dag 21 anställda.

– Tanken är att vi ska bli fler nu när allt byggs här, säger Karl Hellström.

LÄS MER: Maskinföretag vänder negativ trend

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.