Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kent Johansson, vd på Strandbaden i Falkenberg, säger att hotellet riktar in sig på privata gäster som semestra på hemmaplan.  Bild: Stina Johansson
Kent Johansson, vd på Strandbaden i Falkenberg, säger att hotellet riktar in sig på privata gäster som semestra på hemmaplan. Bild: Stina Johansson

Strandbaden och Kusthotellet talar ut om coronaeffekten

Hotellbranschen i stort lider av en coronaeffekt med minskade gästnätter och inställda konferenser. Falkenberg Strandbad går mot strömmen och kunde redovisa en beläggning på 97 procent i september.

Antalet gästnätter på hotell har halverats under perioden mars till augusti i år, jämfört med samma period förra året, enligt preliminär statistik från Tillväxtverket och statistikmyndigheten SCB

– På Strandbaden har vi en bra beläggning just nu och lyckats fylla hotellet ganska väl. Det ser lovande ut även framåt. Hotellen som är mer inriktade på affärsresenärer i storstäder har drabbats hårdare, säger Kent Johansson, vd på Strandbaden.

Privatkunder räddar Strandbaden

Han berättar att det är många privatgäster som kommer till dem för att semestra på hemmaplan. Både under helger och vardagar.

– Vi inriktar hos mot den svenska gästen. Så i rådande läge kan jag inte skriva under på en minskning av antalet gästnätter.

Kent Johansson säger att Strandbaden har kunnat vara fortsatt framgångsrika tack vare att hotellet jobbar med spapaket och upplevelser.

Strandbaden nyanställer

Falkenberg Strandbad hade personal som var permitterad april-juni när hela världen stod stilla i stort sett.

– Nu är all personal sysselsatt och vi rekryterar och söker efter nya medarbetare på flera håll och kanter. Så det känns lovande.

När det kommer till julbord har Strandbaden tagit ett beslut att inte satsa på det i år.

– Några allmänna julbord med buffé och julshow blir det inte, säger Kent Johansson, som tillägger att restaurangen är öppen och att det kommer gå att beställa julmat.

Varbergs kusthotells vd Terese Asplund berättar att det är ett bra tryck när det gäller privatgäster. Konferenser är det inte mycket med under pandemin. Bild: Annika Karlbom
Varbergs kusthotells vd Terese Asplund berättar att det är ett bra tryck när det gäller privatgäster. Konferenser är det inte mycket med under pandemin. Bild: Annika Karlbom

Bra på privatsidan

Terese Aspund, vd på Varbergs Kusthotell, berättar att hennes anläggning inte når upp till en beläggning på 97 procent i september.

– Nej, absolut inte. På privatresandet är det bra tryck och där kan vi inte ta emot alla gäster. Vi har anpassat hotellet på grund av pandemin och tar inte emot så många gäster som vi brukar.

– När det gäller konferenser är det betydligt sämre. Jag sitter i styrelsen för svenska spa-hotell i Sverige och signalerna som kommer är att många klara sig bra när det gäller privata kunder. Men alla har tappat mycket eftersom de tidigare även hade konferenser. Hotellen behöver den mixen av försäljning, säger Terese Aspund.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.