Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strandbadens vd Kent Johansson räknar med att hotellet kommer vara fullt av gäster till sommaren.  Bild: Privat
Strandbadens vd Kent Johansson räknar med att hotellet kommer vara fullt av gäster till sommaren. Bild: Privat

Strandbaden går back – ”Det är några tuffa månader”

Strandbaden gör en förlust för årets första tre månader och går för stunden back. Hotellets vd Kent Johansson säger att det nu handlar om att minska de ekonomiska förlusterna tills det går att gasa igen.

Förra sommaren hade Strandbaden alla rum uthyrda under 50 dagar i sträck trots att den pågående pandemin satte fart i mars 2020.

– Vi har haft fullbokat även under tidigare somrar. Men förra sommaren var det ett väldigt tryck och jag tror att den trenden kommer fortsätta, säger Kent Johansson.

Från midsommar och en bit in i augusti är det högintensivt på hotellet med ett stort antal gäster. I pandemitider är det svenskar som semestrar på hemmaplan.

– Jag skulle bli besviken om det inte blir så i år igen. Många längtar säkert efter att kunna resa utomlands igen. Men det känns som att det dröjer ett tag till med tanke på pandemin. Förra året tror jag att en hel del upptäckte nya semesterpärlor i Sverige.

Under de tolv månader som smittspridningen av coronaviruset har pågått i samhället har Strandbaden inte haft ett enda konstaterat fall där hotellpersonal eller gäst smittat någon annan på anläggningen, enligt Kent Johansson.

– Vi har haft personal som varit sjuka i covid-19. Även gäster har i sin smittspårning konstaterats att ha varit hos oss strax innan de blivit sjuka. Men smittan har inte kunnat kopplas till hotellet och det har inte blivit någon spridning eller klustersmitta, vilket visar på att våra rutiner fungerar.

Hotellets personal som jobbar med service har munvisir och följer uppsatta hygienrutiner. Det jobbas även med avstånd mellan bord och att alla gäster inte äter på en och samma gång.

– Vi lämnar inget åt slumpen och gör allt vad vi kan. Det fungerar väldigt bra för oss att följa de rekommendationer och restriktioner som gäller.

Vilka restriktioner som gäller till sommaren är det ingen som vet i nuläget. Nuvarande sträcker sig fram till 12 april och Strandbaden får i dagsläget inte hålla öppet någon verksamhet inom hotellets fyra väggar längre än till 20.00.

– Alla måste äta och bada innan det klockslaget och för oss blir det ett svårare arbetssätt än om vi skulle ha fått ha öppet längre. Med längre öppettider hade vi kunnat sprida ut gästerna under fler timmar, haft lite fler rum uthyrda men till samma säkra hantering och då sysselsatt fler anställda och varit mer lönsamma. Men det gäller att gilla läget och hänga i, säger Kent Johansson, som fortfarande har en stor del av sin personal permitterad på olika procent.

– Det är några tuffare månader nu och det må gå back ekonomiskt trots att vi gör vad vi kan för att minimera kostnaderna under januari, februari, mars och april. Även om restriktionerna ligger kvar så litar jag på svenskarna, att vi kan få ner smittspridningen till sommaren. Då ser det ljust ut för Strandbaden från juni och framåt.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.