Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kent Johansson, vd på Strandbaden, säger att hotellet kommer att vara fullbokat från tisdag. Men alla gäster kommer inte ha tillgång till spa-avdelningen för att undvika trängsel under rådande pandemi.  Bild: Ola Folkesson
Kent Johansson, vd på Strandbaden, säger att hotellet kommer att vara fullbokat från tisdag. Men alla gäster kommer inte ha tillgång till spa-avdelningen för att undvika trängsel under rådande pandemi. Bild: Ola Folkesson

Strandbaden fyller hotellrummen i veckan

Strandbaden öppnar upp alla hotellrum den här veckan. Däremot är restaurang Köket satt på paus ett tag till. – Från och med tisdag kommer hotellet vara fullbokat, säger vd Kent Johansson.

Strandbaden har under coronapandemin stängt ner en stor del av sin kapacitet för att inte ha för mycket gäster på en och samma gång. På midsommarafton var 119 av hotellets 135 rum uthyrda.

– Det var en stor efterfrågan och vi sålde en del rum med enbart frukost, vilket vi vanligtvis inte brukar göra, berättar Kent Johansson.

Strandbaden anpassar efter corona

Under högsommaren kommer 35 av hotellets rum enbart att säljas med frukost. Det innebär att den som bokar den typen av rum inte har tillgång till spa-avdelningen eller restaurangen.

– Vi vill se till att det går att hålla avstånd på våra områden. Frukosten delar vi upp i två matsalar och vi måste fortsatt vara tydliga med hur vi styr våra gäster.

Kent Johansson tror på ett högt gästunderlag under sommaren även om det inte är ett år som är som vanligt.

Han märker av att gästerna beter sig lite annorlunda nu jämfört med i början av pandemin.

– Nu är det mer avslappnat än för några månader sen.

Tror på en bra sommar

Hotellet har inte haft några problem med smittspridning av corona bland personalen, enligt Kent Johansson.

– Tack och lov, för skulle många av de anställda bli sjuka så blir det svårt att hålla öppet. Men vi har hygienrutiner som vi följer och vi spritar till exempel alla nyckelkort.

– Trots rådande omständigheter tror vi på en bra sommar. Det är hösten som känns oroväckande eftersom konferenserna inte har kommit igång igen. Orderböckerna är glesa från september och framåt, säger Kent Johansson.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.