Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.  Bild: Pressbild/Visma
Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs. Bild: Pressbild/Visma

Småföretagare efterlyser mer stöd

Var femte småföretagare i Halland är missnöjd med stödet från sin hemkommun. Det visar en färsk undersökning från Visma.

Undersökningen visar att var femte småföretagare i Halland, 21 procent, är missnöjd med det stöd som de får från sin hemkommun.

”Att skapa ett företagsklimat som stärker lokala företag och inspirerar fler att starta eget måste hamna högre upp på kommunernas agenda. Fler välmående företag ger ökade skatteintäkter och ett mindre sårbart näringsliv – det tjänar alla på”, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs i ett pressmeddelande.

Samtidigt visar en kartläggning av statistik från Bolagsverket som Visma gjorde under hösten att antalet företag minskade i över hälften av landets kommuner under perioden 2010-2020.

”Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Därför är det oroväckande att antalet företag har minskat i stora delar av landet det senaste decenniet. Livskraftiga småföretag är avgörande för Sveriges möjligheter att klara sysselsättning och välfärd”, säger Boo Gunnarson.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.