Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Coronaoron gör att färre besöker Hallarna i Halmstad.
Coronaoron gör att färre besöker Hallarna i Halmstad.

Skräcken för coronaviruset slår mot Hallarna

Coronaviruset påverkar köpcentrumet Hallarna i Halmstad.
– Det märks tydligt att människor har blivit mer återhållsamma och försiktiga, säger Niklas Santesson, centrumchef.

Niklas Santesson har pratat med många butikschefer i köpcentrumet och han märker en ökad oro för hur coronaviruset kommer att påverka affärerna i framtiden.

– I mars har besöksantalet hittills minskat med 16 procent jämfört med föregående månad. Det är mindre folk i rörelse och det har blivit allt tydligare under den senaste veckan, säger Niklas Santesson.

Han menar att Hallarna och fastighetsägaren Eurocommersial följer rapporteringen om coronaviruset noga och att köpcentrumet kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi kommer att vidta de försiktighetsåtgärder som krävs för att skydda våra besökare. Nyligen bestämde vi oss till exempel för att ställa in vår stora modevisning Spring It On som skulle ha gått av stapeln den 28 mars.

Tror du att det finns en risk för att ni kan tvingas stänga hela köpcentrumet om viruset eskalerar?

– Det är inget som jag vill spekulera om i nuläget. Det handlar om en extraordinär situation som ingen har upplevt tidigare. Vi vet ingenting om framtiden i nuläget och kan bara följa rapporteringen och handla därefter. Vi är medvetna om att vi kan tvingas ta snabba beslut. Nu kan vi bara hoppas på att läget snart förändras till det bättre, säger Niklas Santesson.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.