Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Skorna har flyttat ut och gjort plats för padelspelarna

60 000 par skor har packats undan och en enorm vägg har rests. Dessutom har många fått arbetat dag och natt för att anpassa lokalen och få banorna på plats. Men nu är Varbergs senaste padelhallstillskott redo att ta emot spelarna.

Det är hektiska dagar för Bernt Eklund, ägare till Carbon & Composites Sweden AB som tillverkar kompositprodukter. På påskafton smygöppnade han nämligen sin nya padelhall: Padel view factory som är belägen i Nilson groups klassiska lokaler utmed Österleden. Tillsammans med kompanjonerna Pär Åsare och Emil Olsson driver han sedan tidigare också Optimized padel center i Breared.

Så sent som den 23 mars var bygglovet för den nya hallen klart och sedan dess har allt gått i en väldig fart.

– Det har varit en jäkla planering för att få allt att funka för jag ville gärna öppna till påsk som är en riktig padelhelg, säger Bernt Eklund.

Fullbokat utan någon marknadsföring

En hel del arbete återstår innan allt är klart. Men de fem padelbanorna är definitivt redo för spel. Redan på påskdagen var alla banorna fullbokade.

En toalett finns klar. Omklädningsrum med bastu och en sportshop byggs för tillfället. Inom tre veckor räknar Bernt Eklund med att allt ska vara klart.

– Tanken med den här hallen är att jag vill få ut mina egna varumärken mer. Här ska man kunna prova racken och så kommer vi att ha en shop, säger Bernt Eklund.

Hur kommer det sig att ett gammal skolager har blivit padelhall?

– Jag kände på mig att det inte gick så bra för skofabrikanterna. Och när jag såg skylten här utanför att det fanns kontor att hyra så hörde jag av mig till dem.

Egentligen var det höglagret han var intresserad av, men det var inte aktuellt. Och till en början så såg det ut som att det inte fanns någon plats som hade tillräckligt högt i tak.

– Jag fick kontakt med en vaktmästare och berättade att jag behövde en yta med ungefär 10 meter högt i tak. Nja, det finns en yta, men den är jättekontroversiell, sa han. Den ligger mitt i smeten. Vi kan väl titta på den i alla fall tänkte jag, berättar Bernt Eklund.

Lokalen var som gjord för padel

När han fick se lokalen så kände han direkt att den skulle funka utmärkt för ändamålet.

– Nersänkningen blir som en miniläktare runt om. Det blir en väldigt fräck yta. Sedan mätte jag hur många gånger som helst för att verkligen kolla så att jag skulle få plats med banorna.

Det var dock långt ifrån klart att det skulle bli någon hall. Detaljplanen medgav bara industriverksamhet i lokalerna. Så kommunens tjänstemän sa först nej till planerna. Till sist så ändrade de sig eftersom det redan finns andra verksamheter i området som inte heller kan ses som industrier.

– Jag har inte kunnat göra någon reklam eller någonting. Bygglov och annat har inte varit klart. Först i torsdags fick jag interimistiskt startbesked och då kände jag att jag kunde börja släppa tider.

En långsiktig satsning

Bernt Eklund har fått ett långt hyreskontrakt och har bekostat anpassningarna av lokalen på egen hand. Det handlar bland annat om en vägg som skiljer hallen från Nilson groups verksamhet, den nya ingången och flertalet utrymningsvägar.

Namnet Padel view factory är dubbelbottnat. Dels ligger hallen fysiskt i en gammal fabrikslokal. Dels handlar det om det faktum att Bernts företag själva tillverkar racketar.

Hur ser du på konkurrenssituationen. I maj öppnar det ju ytterligare en padelhall?

– De som bygger på Holmagärde är mina kompisar. Jag känner inte att det är någon konkurrens. Jag vill att vi ska vara som en familj. Jag hoppas att det räcker till för alla. Samtidigt undrar man ju hur länge det ska hålla. Men jag tror inte att padeln har växt klart än, säger Bernt Eklund.

LÄS MER: Stora planer för ny padelhall vid Holmagärde

LÄS MER: Padeltennishallen "går enligt plan"

LÄS MER: Så anpassar sig padelhallarna efter den nya pandemilagen

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.