Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Skönhetssalongerna blir fler – nagelsalong satsar på Varberg mitt i pandemin

Googla nagelsalong i Varberg och du får en lista på cirka 15 stycken, de allra flesta i innerstaden. Nyligen slogs portarna upp till ännu en salong i centrum. Men hur många kunder lägger pengar på lack och nageldekorationer i pandemitider?

Pham Van Tien har flyttat sin nagelsalong från Halmstad till Varberg. I och med flytten till Västra Vallgatan har han numera första parkett till Varbergstunnelns etablering i centrum.

– Om det går bra och kunderna hittar hit har jag planer på att öppna en till salong i Falkenberg, säger han.

Etablerade salonger har tappat rejält med kunder

Enligt Pham blev konkurrensen för tuff i Halmstad och därför ville han testa lyckan i Varberg. Men i och med coronarestriktioner, som mer eller mindre innebär stopp för nära kontakter utanför ”bubblan”, kan man ställa sig frågan om kunderna räcker till samtliga salonger.

– Nej det tror jag inte att de gör, det gäller att vara duktig. Pandemin har påverkat oss väldigt mycket och tack vare trogna kunder har vi överlevt, säger Eli Mai på Beautiful Nails.

Men Jessica Miresand på Miresands skönhetssalong har en annan åsikt.

– Jag tror att det funkar för alla, man har ju sina stammisar.

Hur har pandemin påverkat din verksamhet?

– Det har varit tufft men det är lite mer att göra nu än det var innan.

Även Linnea Tamnes på Ateljé Naglar & Skönhet har märkt av ett bortfall av kunder.

– Det var ett jätteras i höstas och det har fortlöp, förutom december för då hade vi smockfullt med bokningar och sommaren var det precis som om ingenting hade hänt. Men i år har det varit katastrof.

Tror du kunderna räcker till?

– Bortsett från pandemin, se på alla frisörer och pizzerior. Klarar de sig så klarar vi oss.

Enligt Linnea är det även väldigt vanligt med hemmasalonger i Varberg.

– Det är så lätt att köpa sig en utbildning och sitta hemma. Jag hoppas att fler utbildar sig och att regeringen tillsätter lagar och regler så att hemmajobbare och svartjobbare försvinner. Så att det blir ett riktigt yrke och inte bara en hobby.

Hon driver en skönhetssalong i sitt hem utanför Rolfstorp

En bit utanför Rolfstorp bor Emelie Börjesson med sin familj. Hon har alltid varit intresserad av mode och skönhet och gick sin första nagelutbildning 2012. Nu driver hon Skönhetsmakeriet från sin bostad, men planen är att bygga ett attefallhus på tomten så småningom.

– Har du en utbildning så har du det i ryggen. Jag tycker inte det spelar någon roll var man sitter. Det viktiga är att arbeta på ett säkert sätt och att ha kunskap om produkterna.

Emelie Börjesson har nischat sig på nail art, så som 3D-dekorationer. Bild: Annika Karlbom
Emelie Börjesson har nischat sig på nail art, så som 3D-dekorationer. Bild: Annika Karlbom

Emelie har också märkt att kunderna har haft annat att tänka på än tjusiga naglar under pandemin. Hon har hållit i gång verksamheten under hela tiden men det är först nu hon har märkt att bokningarna blir fler.

– Skönhetsbranschen hämtar sig snabbt efter ekonomiska kriser. Folk är snabba på att unna sig grejer. Det är även en bransch som växer så det knakar.

Tror du att det finns ett kundunderlag till nagelsalongerna i Varberg?

– Jag tror det. Kunderna har olika krav och vi nagelterapeuter har våra egna stilar och det gäller att vi klaffar med kunden. En del tycker det är skönt att komma iväg och sitta för sig själva en stund.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.