Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Simon Abboud säljer Blå Dörren i centrala Varberg efter 17 år

Planerna på att sälja bistron på Kungsgatan har snurrat runt i Simon Abbouds huvud ett bra tag. Nu är verksamheten såld och han ska flytta till solen och bli bilhandlare. Men snart öppnar restaurangen på nytt.

– Det går inte dåligt, det är inte därför jag säljer. Planen var att sälja och att flytta utomlands redan innan corona, säger Simon Abboud.

Han har varit i restaurangbranschen sedan han kom från krigets Libanon för 30 år sedan. Då fick han jobb som diskare på Jacob Skräddare i Stockholm och på den vägen är det. I 17 år har han drivit Blå Dörren på två olika adresser i Varberg. Men efter att ha slitit hårt i många år vill han ha ett lugnare liv. Det var dags för en förändring och flyttlasset går till Spanien.

– Jag älskar maten, vädret och människorna.

Vad vill du arbeta med?

– När jag var 16 år hade jag en bilfirma i Libanon och jag vill testa att bli bilhandlare igen.

Kockarna Lars-Mikael och Alexander Wennersten har köpt Blå Dörren

De två nya ägarna – Lars-Mikael och Alexander Wennersten – är däremot inte trötta på krogvärlden utan har länge drömt om att starta eget. Nu öppnar far och son Wenners bar och bistro inom kort.

– Det är sista chansen för mig. Snart blir det försent på grund av åldern och det här har varit en dröm i många år, säger Lars-Mikael Wennersten.

Restaurangbranschen är inget nytt för far eller son Wennersten. Båda är kockar och Lars- Mikael har tidigare varit kökschef på Stena Line, Strandbaden och Harrys i Halmstad medan Alexander kommer från en tjänst som kökschef och kock på Grappa.

Hur tänker ni kring att starta en restaurang under pågående pandemi?

– Många restauranger har slitit och det har kostat. Vi har inget underskott som många har och pandemin måste ta slut någon gång, säger Lars-Mikael och Alexander fyller i:

– Jag tror att vi öppnar i rätt tid. Det kommer vara högtryck på grund av att folk har varit inlåsta i ett års tid.

Vad blir utmaningen?

– Att introducera en kvällsservering med öltappar i denna lokal. Vi får jobba hårt med attraktionen, säger Alexander Wennersten.

Hur gör ni om alkoholstoppet efter klockan 20 förlängs?

– Då väntar vi med att öppna på kvällarna och satsar på luncher under den tiden. Vi har höga ambitioner och ställer höga krav på oss själva, avslutar Lars-Mikael Wennersten.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.