Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Seaside och Cutting Edge öppnar på Kungsgatan

Snart kan du slipa dina knivar och medan du väntar på att de ska bli klara få en massage. Kungsgatans nyaste butik bjuder på en udda kombination.

Inom kort öppnas det en ny butik på Kungsgatan i Varberg. Eller rättare sagt blir det två. För när massösen Mona Olsson och restaurangräven Martin Olsson bestämde sig för att starta en gemensam butik så valde de att kombinera sina intressen.

– Kombon är nog väldigt ovanligt. Men för oss så passar det perfekt. När vi hittade den här lokalen bestämde vi oss för att satsa, säger Martin Olsson.

Så när dörrarna slås upp kommer kunderna att mötas av två skyltar. Dels Seaside massage och shop. Dels Cutting Edge knivbutik och sliperi.

– På min sida så ska jag sälja ergonomiska saker såsom hållningsselar och knäskydd. Även liniment och vitaminer. Och självklart kommer jag även att erbjuda massage, säger Mona Olsson som har över 20 års erfarenhet inom yrket.

Specialiserad inom triggerpunkter

Tidigare har hon haft verksamhet vid PS-skolan under namnet Må Bättre. Den verksamheten bakas nu ihop med den nya. Hennes specialitet är triggerpunkter.

– Det handlar om till exempel huvudvärk eller annan smärta som skjuter ut från vissa punkter på kroppen. Genom att man trycker sönder eller deaktivera punkterna så lindras smärtan, säger Mona Olsson.

Martin Olsson kommer från hotell- och restaurangbranschen. Han är född och uppvuxen i Falkenberg men har de senaste 15 åren bott i Skåne.

– Jag började som kockelev på Grand Hotel 1979. De senaste 25 åren har jag drivit egna hotell och restauranger. Nu var det dags att prova något annat, säger han.

Knivar, sekatörer och sågblad

Martins Olssons sida av butiken kommer att koncentrera sig på allt som är vasst. Och se till att det fortsätter att vara det. Alltså ett sliperi.

Någon större oro för att öppna mitt under coronapandemin finns inte. De tror på läget och menar att det är nu man ska satsa och följa med när det vänder uppåt igen.

– Sommaren är på väg och vaccinationen är i gång. Folk vill hitta på saker och jag märker att folk vill gå på massage igen, säger Mona Olsson.

Någonting helt nytt

Samtidigt är det här med butik något helt nytt för paret.

– Jag har aldrig sysslat med butiksförsäljning så jag är helt novis. Detta är en av de minsta affärerna jag har gjort. Men det är den jag är mest nervös för. Jag har ägt två hotell samtidigt. Det var jag inte nervös för, men denna lilla butiken har gjort mig sömnlös många nätter, säger Martin Olsson.

Men mest är de nu sugna på att få möta kunderna. Varuleveranserna har börjat trilla in och förhoppningsvis ska en kassadisk installeras i dagarna. Och sedan är det bara att köra.

LÄS MER: Han är Falkenbergs okände miljardär

LÄS MER: Cykelköpare kan få vänta i två år

LÄS MER: O'Learys köper Harrys

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.