Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lars Idermark tillträdde sin tjänst i maj 2013 med uppdraget att få upp lönsamheten. Bild: Noella Johansson/TT
Lars Idermark tillträdde sin tjänst i maj 2013 med uppdraget att få upp lönsamheten. Bild: Noella Johansson/TT

Södras vd lämnar sitt uppdrag

Efter nästan sju år på posten som vd och koncernchef kommer Lars Idermark att lämna Södra. Nu inleder styrelsen sökandet efter en efterträdare.

– Efter att en ny koncernstrategi tagits fram för de kommande åren känns det som rätt tid att lämna Södra. Därtill fyller jag 63 år och vill ha tid för annat i livet efter nästan 30 år som chef och vd för olika företag och branscher. Även privata skäl ligger bakom mitt beslut, säger Lars Idermark, i ett pressmeddelande.

Lars Idermark tillträdde tjänsten i maj 2013. Huvuduppdraget var då att få upp lönsamheten och en ny strategi för koncernen drevs igenom.

– Det har varit fantastiskt givande och intressanta år under min tid på Södra, med stora expansionsinvesteringar, omstruktureringar, nya produkter och innovationer. Konkurrenskraften har stärkts under senare år och den nya koncernstrategin innehåller fortsatt omfattande investeringar och lönsam tillväxt där hållbarhet och nya innovationer står i fokus, säger Lars Idermark och fortsätter:

– Jag vill också tacka styrelsen, ledningen, alla medarbetare och Södras ägare för åren på Södra och önskar en fortsatt fin utveckling framöver.

LÄS MER: Idermark hoppar av – extrastämma väntar

Södras styrelseordförande Lena Ek leder nu arbetet med att hitta en efterträdare.

– Södras 52 000 engagerade familjeskogsbrukare, över 3 000 medarbetare och 1 800 entreprenörsanställda har Lars Idermark att tacka för mycket. Södra är idag ett stabilt, lönsamt, hållbart och innovativt företag. Lars Idermarks öppna och generösa ledarstil har präglat föreningen och skapat samhörighet och framtidstro. Vi kommer att fortsätta att arbeta i samma anda, säger hon i ett pressmeddelande.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.