Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Restauranger sålda efter konkurs – kommer drivas vidare

Claes Dahlgrens tid på restauranghimlen i Varberg är inte slut. Nu köper han loss sina restauranger från konkursboet och satsar på att driva dem vidare.

Det var i slutet av januari som nyheten slog ned som en bomb – Varbergsgruppen AB, där Bruket, Verket, Nestet och Brukets lekland ingår, var försatt i konkurs. Dessförinnan hade ägaren Claes Dahlgren dessutom sålt Vinbaren på Kungsgatan.

Ett av Varbergs profilstarkaste krogimperium såg alltså ut att gå i stöpet.

Men nu har spelplanen förändrats. Konkursförvaltaren Anders Lundberg har nämligen sålt de konkursade verksamheterna – och köpare är Claes Dahlgrens eget bolag Bruket i Varberg AB.

– Bruket, Verket och Brukets Lekland är sålda och köparen ämnar så vitt jag förstår att driva dem vidare. När det gäller Nestet så är inventarierna sålda, men där läggs restaurangen ned, säger konkursförvaltaren Anders Lundberg på advokatbyrån Kurt Lundberg HB.

Och affären bekräftas av huvudpersonen själv.

– Det stämmer. Verket kommer att öppna igen den 8 april. Det innebär att jag kan återanställa ett antal personer, det är väldigt glädjande, säger Claes Dahlgren.

Dahlgren betonar att processen med konkursen har varit smärtsam.

– En konkurs är ingenting som sker lättvindigt. Det här har kostat inte bara ekonomiskt utan det blir också personligt när man lever så nära sin personal. Det är ren fruktansvärd situation för en egenföretagare att hamna i en situation där man inte kan göra rätt för sig, säger Claes Dahlgren.

Han har ambitionen att så småningom även öppna Bruket igen, men det är inte klart när det kommer att ske.

– Det beror helt och hållet på coronan.

Hur kommer det sig att det alls blev en konkurs?

– Ja, det var coronan som slog till och då blev det som det blev, säger Dahlgren.

Vad spelar det för roll för gästerna och de anställda att restaurangerna nu drivs vidare i ett nytt bolag?

– Det känns skönt och tryggt att kunna återanställa merparten av personalen, för gästerna hoppas jag att de inte kommer märka någon större skillnad, vi kommer fortsatt leverera goda saker från kök och bageri.

Claes Dahlgren är genom sitt bolag Baleno ägare till fastigheterna vid Brukstorget och att restaurangen Verket kan öppna igen är naturligtvis betydelsefullt för hela området.

– Det är klart att det är en väldigt positiv nyhet för Brukstorget, konstaterar Dahlgren.

Så än har vi inte sett det sista av dig i Varbergs restaurang- och nöjesvärld?

– Nej, det hade jag inte tänkt.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.