Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Phillip Sjögren tar över restaurang Pinchos i Varberg

Nya ledningen på Pinchos i Varberg utlovar förändring och passion för restaurangen. Flera satsningar för att göra upplevelsen bättre för gästerna är att vänta.
– Jag vill göra detta bra och det kommer att märkas, säger nyblivna krögaren Phillip Sjögren.

Det blir en 32-årig nybörjarkrögare som tar över rodret på restaurang Pinhos i Varberg framöver. Phillip Sjögren har tidigare arbetat som kock, men det här blir alltså första gången han driver en egen restaurang.

– Att plötsligt bli arbetsgivare har varit en omställning. Det är en helt annan värld. Men det här kommer att bli en kul resa. Jag är jättetaggad, säger Phillip Sjögren till Hallands Nyheter.

Sörsebon tar över i slutet på maj

Sjögren är född och uppvuxen i Göteborg, men bor numera på Sörse i Varberg. På Pinchos i Varberg har han funnits med i bakgrunden sedan början på året. Sedan april har han mer och mer tagit över ansvaret och i slutet på maj sker det officiella övertagandet.

– Det har varit mycket att sätta sig in i. Nu börjar jag lära mig, säger Phillip Sjögren.

Hur kommer du att sätta din prägel på restaurangen?

– Alltså det som har saknats på Pinchos i Varberg tidigare är en närvarande ledning. De som drev det tidigare var aldrig på plats. De som var där kom till jobbet och gjorde sitt jobb, men inte mer än så. Det blir ingen passion och kärlek. Det kommer att bli den största förändringen. Jag vill göra detta bra och det kommer att märkas, säger Phillip Sjögren.

Han har många planer och visioner för restaurangen och allt kommer inte att kunna ske på en gång. Framöver vill han tillvarata uteserveringens potential på ett bättre sätt. Invändigt vill han ta bort soffgrupperna som idag blockerar fönsterna och istället bygga bås.

– Jag vill komma åt känslan av att kunna sitta i en full restaurang och samtidigt kunna vara lite i fred, säger Phillip Sjögren.

Hoppas kunna locka fler vuxna

En annan sak som Phillip Sjögren kommer arbeta aktivt för är att se till att fler vuxna lockas till Pinchos. Han upplever att restaurangen i Varberg har fått ett tydligt barnfokus och det vill han ändra på.

– Pinchos är ju ett koncept som inte bara sträcker sig till barnen. Vi har mognare rätter och mycket goda viner, säger Phillip Sjögren och fortsätter:

– Jag tror att det finns ett sug i Varberg om att Pinchos ska bli bra. Och det kommer att bli kul att steg för steg göra det bättre varje vecka. De gamla ägarna har inte engagerat sig. Men det kommer vi att göra nu, säger Phillip Sjögren.

LÄS OCKSÅ: Pinchos får Guldnoten – och ny ägare i Varberg

LÄS OCKSÅ: Restaurang Prästgatan i Varberg har fått nya ägare

LÄS OCKSÅ: Fästningsterrassen på Varbergs fästning ska säljas till rätt köpare

LÄS OCKSÅ: Tommys Pizzeria i Falkenberg tvingas flytta efter 20 år

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.