Följ de ämnen och personer som du är intresserad av och skapa på så sätt ett eget nyhetsflöde. Det här är en uppskattad funktion som gör att du får ut så mycket som möjligt av din prenumeration.
Ämnen
Polisen
Coronaviruset
Skola
Räddningstjänsten
Varbergs kommun
Personer
Anders Tegnell
Boris Lennerhov
Familjedelning ingår i din
prenumeration. Det innebär att du kan dela med dig av din prenumeration till resten av din familj.
Med ett eget konto kan man anpassa innehållet precis som man själv vill, genom att följa olika ämnen och
skribenter samt prenumerera på olika nyhetsbrev.
Dela din prenumeration
Dela med dig av din prenumeration till familjemedlemmar.
Du har kvar.
Mottagarens e-postadress
Väntar
Kul, du har nu gjort din första delning. Du har kvar. Gå till Mitt GP för att hantera dina delningar.
Vår nyhetsapp är riktigt bra för dig som uppskattar våra nyheter. Den är gratis att ladda ned och
finns givetvis till både iPhone och Android. Med appen får du en snabb och bra upplevelse där du får
möjlighet att själv styra över vilka nyheter som ska skickas som pushnotiser direkt till din telefon.
Sudoku och korsord sätter ju verkligen guldkant på både
vardag och helg.
I din prenumeration ingår våra dagliga sudoku och korsord av varierande svårighetsgrad.
Christian Svensson, platschef, och Kjell Claesson, processoperatör, vid ysttankarna. Här tillsätts kultur och mikrobiologisk löpe till den pastöriserade mjölken. På ett antal timmar koagulerar sen ostmassan, delas till små ostkorn och kan separeras från biprodukten vassle. Därefter kyls massan ner och kan till sist blandas med olika typer av ”dressings” för att få till den färdiga produkten. En dressing består av grädde, mjölk och salt. Bild: Håkan Johansson
Christian Svensson, platschef, och Kjell Claesson, processoperatör, vid ysttankarna. Här tillsätts kultur och mikrobiologisk löpe till den pastöriserade mjölken. På ett antal timmar koagulerar sen ostmassan, delas till små ostkorn och kan separeras från biprodukten vassle. Därefter kyls massan ner och kan till sist blandas med olika typer av ”dressings” för att få till den färdiga produkten. En dressing består av grädde, mjölk och salt. Bild: Håkan Johansson
På mejeriet i Falkenberg jobbar totalt 115 personer och här produceras all Arlas Keso som säljs i Norden. Ungefär hälften går till Sverige, resten till Danmark och Finland. Små mängder skickas också till södra Europa. Under 2020 har försäljningen ökat med cirka tre till fyra procent. Bild: Håkan Johansson
På mejeriet i Falkenberg jobbar totalt 115 personer och här produceras all Arlas Keso som säljs i Norden. Ungefär hälften går till Sverige, resten till Danmark och Finland. Små mängder skickas också till södra Europa. Under 2020 har försäljningen ökat med cirka tre till fyra procent. Bild: Håkan Johansson
1965 byggdes mejeriet i Falkenberg, ursprungligen användes det för produktion av hushållsost. 2012 lades den verksamheten ner och i dag produceras hushållsost i Östersund. Mejeriet låg nere under ett par år men 2013 beslutade Arla att förlägga tillverkningen av Keso och cottage cheese i Falkenberg – och 2015 var den produktionen i full gång. På senare år har en stor investering i mejeriet varit att köpa in teknik som används till att förädla vassle, alltså den biprodukt som bildas ur mjölken vid osttillverkningen. Tidigare användes vasslen mest till grisfoder, nu blir den till ett proteinkoncentrat som kan säljas vidare och användas till flera olika ändamål, i nuläget främst till pulvertillverkning. Bild: Håkan Johansson
1965 byggdes mejeriet i Falkenberg, ursprungligen användes det för produktion av hushållsost. 2012 lades den verksamheten ner och i dag produceras hushållsost i Östersund. Mejeriet låg nere under ett par år men 2013 beslutade Arla att förlägga tillverkningen av Keso och cottage cheese i Falkenberg – och 2015 var den produktionen i full gång. På senare år har en stor investering i mejeriet varit att köpa in teknik som används till att förädla vassle, alltså den biprodukt som bildas ur mjölken vid osttillverkningen. Tidigare användes vasslen mest till grisfoder, nu blir den till ett proteinkoncentrat som kan säljas vidare och användas till flera olika ändamål, i nuläget främst till pulvertillverkning. Bild: Håkan Johansson
Kjell Claesson tar en titt i ysttanken. Traditionellt sett har marknadsföringen av Keso – eller cottage chesse som produkten också kallas – riktats mot kvinnor, men nu har man en bredare målgrupp än så. Man riktar sig också mycket mot hälsomedvetna grupper. ”Det är faktiskt så att vi har en försäljningstopp i januari och en inför sommaren, vilket ju är tidpunkter när folk brukar vilja komma i god form”, säger Christian Svensson, platschef. Bild: Håkan Johansson
Kjell Claesson tar en titt i ysttanken. Traditionellt sett har marknadsföringen av Keso – eller cottage chesse som produkten också kallas – riktats mot kvinnor, men nu har man en bredare målgrupp än så. Man riktar sig också mycket mot hälsomedvetna grupper. ”Det är faktiskt så att vi har en försäljningstopp i januari och en inför sommaren, vilket ju är tidpunkter när folk brukar vilja komma i god form”, säger Christian Svensson, platschef. Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Pontus Ljunggren är samordnare och koordinerar förpackningsprocesserna. Här syns han vid en av mejeriets sex förpackningslinjer. Här sker med jämna mellanrum smakkontroller. Förpackningarnas vikt och temperaturer kontrolleras också, plus att datummärkning görs. Totalt tillverkas drygt 60 olika artiklar i mejeriet – allt från laktosfri Keso till smaksatt sådan plus varianter med låg respektive högre fetthalt. Dessutom görs olika artiklar med förpackningar anpassade för olika länder. Bild: Håkan Johansson
Pontus Ljunggren är samordnare och koordinerar förpackningsprocesserna. Här syns han vid en av mejeriets sex förpackningslinjer. Här sker med jämna mellanrum smakkontroller. Förpackningarnas vikt och temperaturer kontrolleras också, plus att datummärkning görs. Totalt tillverkas drygt 60 olika artiklar i mejeriet – allt från laktosfri Keso till smaksatt sådan plus varianter med låg respektive högre fetthalt. Dessutom görs olika artiklar med förpackningar anpassade för olika länder. Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Christian Svensson har varit platschef i Falkenberg i ungefär ett halvår och är bosatt i Varberg. Tidigare har han jobbat med produktionsoptimering för Arla på andra håll i Sverige, i Danmark och i Tyskland. Han har varit anställd inom Arla Foods i tio år. Några större utvecklingsplaner för mejeriet i Falkenberg finns inte i nuläget, men han säger att de kontinuerligt jobbar med frågor som rör hållbarhet, energieffektivisering, klimat och miljö. Bild: Håkan Johansson
Christian Svensson har varit platschef i Falkenberg i ungefär ett halvår och är bosatt i Varberg. Tidigare har han jobbat med produktionsoptimering för Arla på andra håll i Sverige, i Danmark och i Tyskland. Han har varit anställd inom Arla Foods i tio år. Några större utvecklingsplaner för mejeriet i Falkenberg finns inte i nuläget, men han säger att de kontinuerligt jobbar med frågor som rör hållbarhet, energieffektivisering, klimat och miljö. Bild: Håkan Johansson
1/14
Christian Svensson, platschef, och Kjell Claesson, processoperatör, vid ysttankarna. Här tillsätts kultur och mikrobiologisk löpe till den pastöriserade mjölken. På ett antal timmar koagulerar sen ostmassan, delas till små ostkorn och kan separeras från biprodukten vassle. Därefter kyls massan ner och kan till sist blandas med olika typer av ”dressings” för att få till den färdiga produkten. En dressing består av grädde, mjölk och salt. Bild: Håkan Johansson
På mejeriet i Falkenberg jobbar totalt 115 personer och här produceras all Arlas Keso som säljs i Norden. Ungefär hälften går till Sverige, resten till Danmark och Finland. Små mängder skickas också till södra Europa. Under 2020 har försäljningen ökat med cirka tre till fyra procent. Bild: Håkan Johansson
1965 byggdes mejeriet i Falkenberg, ursprungligen användes det för produktion av hushållsost. 2012 lades den verksamheten ner och i dag produceras hushållsost i Östersund. Mejeriet låg nere under ett par år men 2013 beslutade Arla att förlägga tillverkningen av Keso och cottage cheese i Falkenberg – och 2015 var den produktionen i full gång. På senare år har en stor investering i mejeriet varit att köpa in teknik som används till att förädla vassle, alltså den biprodukt som bildas ur mjölken vid osttillverkningen. Tidigare användes vasslen mest till grisfoder, nu blir den till ett proteinkoncentrat som kan säljas vidare och användas till flera olika ändamål, i nuläget främst till pulvertillverkning. Bild: Håkan Johansson
Kjell Claesson tar en titt i ysttanken. Traditionellt sett har marknadsföringen av Keso – eller cottage chesse som produkten också kallas – riktats mot kvinnor, men nu har man en bredare målgrupp än så. Man riktar sig också mycket mot hälsomedvetna grupper. ”Det är faktiskt så att vi har en försäljningstopp i januari och en inför sommaren, vilket ju är tidpunkter när folk brukar vilja komma i god form”, säger Christian Svensson, platschef. Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Pontus Ljunggren är samordnare och koordinerar förpackningsprocesserna. Här syns han vid en av mejeriets sex förpackningslinjer. Här sker med jämna mellanrum smakkontroller. Förpackningarnas vikt och temperaturer kontrolleras också, plus att datummärkning görs. Totalt tillverkas drygt 60 olika artiklar i mejeriet – allt från laktosfri Keso till smaksatt sådan plus varianter med låg respektive högre fetthalt. Dessutom görs olika artiklar med förpackningar anpassade för olika länder. Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson
Christian Svensson har varit platschef i Falkenberg i ungefär ett halvår och är bosatt i Varberg. Tidigare har han jobbat med produktionsoptimering för Arla på andra håll i Sverige, i Danmark och i Tyskland. Han har varit anställd inom Arla Foods i tio år. Några större utvecklingsplaner för mejeriet i Falkenberg finns inte i nuläget, men han säger att de kontinuerligt jobbar med frågor som rör hållbarhet, energieffektivisering, klimat och miljö. Bild: Håkan Johansson
På Arla i Falkenberg: Här blir Keso till Keso
Hallands AffärerPå Arlas anläggning i Falkenberg tillverkas 20 000 ton Keso och cottage cheese varje år – vilket gör mejeriet till norra Europas största producent av den gryniga färskosten. Vi tog en tur i tillverkningen.