Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nytänkande butik öppnar i Galleria Stortorget i Falkenberg

Under torsdagen öppnade piQmeup i Galleria Stortorget. Genom ett unikt koncept ska den nya modeaffären knyta samman onlinehandeln och butikshandeln.

En timma innan öppning arbetades det frenetiskt för att butiken skulle stå färdig vid tolvtiden. Ballonger blåstes upp, lampor sattes på plats och kassan installerades.

En som var där var butikschef Karin Alfredsson.

– Det ska bli kul att komma igång, det har gått väldigt snabbt. För bara någon vecka sedan hade vi inte ens golv här.

Även om det funnits ett tätt samarbete är det Karins syster, Linda Eriksson, som är den främsta hjärnan bakom piQmeup.

– Poängen är att skapa en bra shoppingupplevelse som knyter samman on- och offline. Kunden ska kunna handla på varumärkens hemsidor men i stället kommer varorna till oss där man kan prova och få service för att kunna ta bra köpbeslut, säger hon.

Många föredrar butikshandeln

Linda Eriksson har växt upp inom modebranschen och har länge upplevt att det finns ett problem med e-handeln. Därav tanken om att starta denna typ av butik.

– Självklart finns det varor som man inte vill ha. Men det blir en stor problematik då 30-50 procent av e-handeln returneras och skickas runt halva Europa, vilket är otroligt miljöpåverkande. I stället ”promotar” vi det som de inte vill ha och säljer till nästa kund.

– Vi har tittat på många studier från leverans- och handelsföretag, och 75 procent av alla kunder vill fortfarande handla i butik, även efter corona. De flesta är mer benägna att köpa saker om man kan lämna tillbaka i fysisk butik.

Ett pilotprojekt

Detta blir den första piQmeup-butiken och Linda ser det som ett slags pilotprojekt. Ett test för att se om konceptet fungerar.

– Vi börjar med ett varulager med barnkläder, damkläder och inredning, men sedan är tanken att vi ska få in varor som folk köper från olika varumärken. Samtidigt fortsätter vi jobba med tekniken bakom för att få ihop helheten.

Bra läge att öppna

Trots en rådande pandemi anser Linda Eriksson att det är bra tajming att starta upp.

– Jag tror det är perfekta tillfället att satsa nu när våra vanor bryts, för då kan man skapa nya vanor. Våra behov är samma men vi hittar nya lösningar för att få fram det.

– Dessutom tror jag att intresset kommer öka nu när solen börjar skina och samhället öppnar upp sig. Alla som varit mammalediga i ett år upptäcker att de måste uppdatera sin garderob när de går tillbaka till jobbet, precis så är det nu för alla när de varit hemma ett år, alla måste uppdatera sin garderob efter corona.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.